13 Ocak 2009 Salı

33. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ TARİFLERİ =SAKIZLI HUNKAR MUHALLEBISI

41.TARİF
ADI: SAKIZLI HÜNKAR MUHALLEBİSİ
GÖNDEREN:http://filizinmutfagi.blogspot.com/
ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.



MALZEMELER

1,5 bardak seker
4 bardak sut
1,5 su bardagi misir nisastasi
3 adet cam sakizi
1 bardak file fistik yada ceviz
1 bardak su veya sut
HAZIRLANISI
Tencereye 4 bardak sut ,seker,kiyilmis sakizi eklenir ve karistirarak kaynatilir.Ayri bir kabin icine nisasta konur 1 bardak su yada sut ile cirparak karistirilir.Kaynayan sutun icine surekli karistirilarak nisasta ve fistiklar ilave edilir.Kaynayan muhallebiye 1 kasik tereyagi eklenir karistirilir.Karisim kare borcama konur sogutulur.Soguyan tatli istenilen sekilde servis edilir .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Hurma tatlisi