13 Ocak 2009 Salı

33. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ TARİFLERİ =ŞEKERPARE

43.TARİF
ADI:ŞEKERPARE
GÖNDEREN:http://deryayla.blogspot.com/
ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
Evet canım kardeşim MELİSA-MUTFAK NOTLARI'nın ev sahipliği yaptığı etkinlik için bu tarifi yolluyor ve kardeşime kolaylıklar diliyorum...

MALZEMESİ
1 paket oda sıcaklığında teremyağ veya tereyağ 
2 adet yumurta
 
1 büyük paket hindistan cevizi

1 paket kabartma tozu
Fındık 
Üzeri için yumurta sarısı

Aldığı kadar un 
ŞERBET

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
2 damla limon suyu
YAPILIŞI
Öncelikle şerbetimizi kaynatarak iyice soğutuyoruz.Hamurumuzu yoğuracağımız kaba margarin,yumurta,hindistan cevizini alarak iyice özleşene kadar yoğuruyoruz.Yavaş yavaş un ve en son kabartma tozonu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamurumuzu hazırlayarak buhamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayarak hafifçe yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üstüne yumurta sarısı sürüp birer fındık batırarak önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz.Pişen sıcak tatlımıza soğuk şerbeti dökerek dinlendirip istenen şekilde servis yapıyoruz.Hindistan cevizi muhteşem bir aroma veriyor tatlımıza,bizim evin erkekleri büyük sevdikleri için ben biraz büyük yapıyorum...  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...