MALZEMELER
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
½ paket yaş maya (yada kabartma tozu)
1 yumurta
1 tatli kaşığı seker
bir tutam tuz
aldığı kadar un
1 çay bardağı süt
½ paket yaş maya (yada kabartma tozu)
1 yumurta
1 tatli kaşığı seker
bir tutam tuz
aldığı kadar un
içine patatesli veya peynirli harç
ben patatesli hazırladım
tereyağında önce minik doğranmış kuru soğanları sonra haşlanıp ezilmiş patatesi kavurup tuz karabiber ,pul biber ekledim,en son maydonoz ve dereotu doğrayıp içimi hazırladım
Sıvıyağ, süt, seker maya tuz ve yumurta bir kaba alınır ve iyice karıştırılıp un eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamuru 20 dakika dinlendirilir. 6 bezeye bölünür.
Nişasta ile her biri yemek tabağı büyüklüğünde açılır ve üst üste koyulur. Sonra hepsi birlikte yaklaşık 50 cm büyüklüğünde açılır. Sıkıca rulo yapılır.1 cm eninde kesilir.
Her bir parça el ile bastırarak açılır ve içine patatesli harç koyulduktan sonra ikiye katlanır üzerlerine eritilmiş tereyağı sürülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
Hamuru 20 dakika dinlendirilir. 6 bezeye bölünür.
Nişasta ile her biri yemek tabağı büyüklüğünde açılır ve üst üste koyulur. Sonra hepsi birlikte yaklaşık 50 cm büyüklüğünde açılır. Sıkıca rulo yapılır.1 cm eninde kesilir.
Her bir parça el ile bastırarak açılır ve içine patatesli harç koyulduktan sonra ikiye katlanır üzerlerine eritilmiş tereyağı sürülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
afiyetler olsun
haddim olmayarak birşey belirtmek isterim, tuzlu hamurlar nişastayla açılmaz. unla açılır:) tatlılar nişastayla açılır:)
YanıtlaSilenfes görünüyor,ellerinize sağlık.
çok güzel olmuş. kıyır kıyır olduğu belli . yapılacakjlar listesine eklendi hemen
YanıtlaSilEfeniim 10+10 numaraa.. Süpper olmuş.. Ellerinize sağlık... Bu arada Cevher bi instat cafe yapmış kiiii parmaklarımızı da içicez :) Gelsiin kekler kukiler... Bekliyoruuum :))
YanıtlaSilcanım benım ellerıne saglık cok guzel olmus .
YanıtlaSilsevgılerımle..
Canımmm günaydın hamarat kardeşim maşallah ellerin dert görmesin,kahvaltıya sendeyim,öptüm...
YanıtlaSilpapatyacım canım saolasın
YanıtlaSilunlu olur tabi ama ben kıtır kıtır kuru baklava gibi olsun istedim
gürcülerin bu şekilde bi börekleri var zaten kıvrım börek isminde .ona benzesin istedim
onuda yayınlarım inşlh kayınvalidem güzel yapar
canım saol
tüm fikirleriniz çok değerli benim için
melısa canım merhaba,
YanıtlaSilponcık ıcın az yumurtalı tarıf yazdım senın ıcın poncık yorumlarına bakabılırsın sevgılerımle..
melisacım, bu böreği bir türlü yapmaya cesaret edemedim.umarım bu tarifi denerim.çok nefis görünüyor.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilsevgiler...
super olmus ellerine saglik'sevgiler
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık bunun tatlısını yaptım süperdi.böreğide en az onun kadar lezzetlidir eminim ki.sevgilerimle nilgün
YanıtlaSilÇok hoş olmuş, galiba böyle kıyır kıyır görünüyor. Çok lezzetlidir.
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Sevgiler.
arasında yağ yerine nişasta var, hafif yani :)
YanıtlaSil