14 Ekim 2008 Salı

MİDYE BÖREK









MALZEMELER

1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
½ paket yaş maya (yada kabartma tozu)
1 yumurta
1 tatli kaşığı seker
bir tutam tuz
aldığı kadar un


içine patatesli veya peynirli harç

ben patatesli hazırladım

tereyağında önce minik doğranmış kuru soğanları sonra haşlanıp ezilmiş patatesi kavurup tuz karabiber ,pul biber ekledim,en son maydonoz ve dereotu doğrayıp içimi hazırladım


Sıvıyağ, süt, seker maya tuz ve yumurta bir kaba alınır ve iyice karıştırılıp un eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamuru 20 dakika dinlendirilir. 6 bezeye bölünür.
Nişasta ile her biri yemek tabağı büyüklüğünde açılır ve üst üste koyulur. Sonra hepsi birlikte yaklaşık 50 cm büyüklüğünde açılır. Sıkıca rulo yapılır.1 cm eninde kesilir.
Her bir parça el ile bastırarak açılır ve içine patatesli harç koyulduktan sonra ikiye katlanır üzerlerine eritilmiş tereyağı sürülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir

afiyetler olsun

12 yorum:

  1. haddim olmayarak birşey belirtmek isterim, tuzlu hamurlar nişastayla açılmaz. unla açılır:) tatlılar nişastayla açılır:)

    enfes görünüyor,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş. kıyır kıyır olduğu belli . yapılacakjlar listesine eklendi hemen

    YanıtlaSil
  3. Efeniim 10+10 numaraa.. Süpper olmuş.. Ellerinize sağlık... Bu arada Cevher bi instat cafe yapmış kiiii parmaklarımızı da içicez :) Gelsiin kekler kukiler... Bekliyoruuum :))

    YanıtlaSil
  4. canım benım ellerıne saglık cok guzel olmus .
    sevgılerımle..

    YanıtlaSil
  5. Canımmm günaydın hamarat kardeşim maşallah ellerin dert görmesin,kahvaltıya sendeyim,öptüm...

    YanıtlaSil
  6. papatyacım canım saolasın
    unlu olur tabi ama ben kıtır kıtır kuru baklava gibi olsun istedim
    gürcülerin bu şekilde bi börekleri var zaten kıvrım börek isminde .ona benzesin istedim
    onuda yayınlarım inşlh kayınvalidem güzel yapar
    canım saol
    tüm fikirleriniz çok değerli benim için

    YanıtlaSil
  7. melısa canım merhaba,
    poncık ıcın az yumurtalı tarıf yazdım senın ıcın poncık yorumlarına bakabılırsın sevgılerımle..

    YanıtlaSil
  8. melisacım, bu böreği bir türlü yapmaya cesaret edemedim.umarım bu tarifi denerim.çok nefis görünüyor.ellerine sağlık canım.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. super olmus ellerine saglik'sevgiler

    YanıtlaSil
  10. benimyemeklerim15 Ekim 2008 12:12

    canım ellerine sağlık bunun tatlısını yaptım süperdi.böreğide en az onun kadar lezzetlidir eminim ki.sevgilerimle nilgün

    YanıtlaSil
  11. Çok hoş olmuş, galiba böyle kıyır kıyır görünüyor. Çok lezzetlidir.
    Ellerinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. arasında yağ yerine nişasta var, hafif yani :)

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...