26 Ağustos 2008 Salı

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE



Malzeme Listesi :
1 kg. yıkanıp ayıklanmış taze fasülye -4 adet dilimlenmiş domates 1 büyük baş yemeklik doğranmış soğan arzu ederseniz bir tatlı kaşığı domates salçası 2 adet kesme şeker 1 tatlı kaşığı pul biber tuz 500 ml. kaynar su yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı :
Yuvarlak ve yayvan bir tencereye fasülyeleri bir sıra diziyoruzfasulyeler tüm olarak sıralanır ama ben boyuna ordatan ikiye kestim çok büyük olanlarıda enine kestim .Aralarına domates dilimlerini ve soğanı,bir de pul biberi paylaştıra paylaştıra bu işlemi tüm fasülyeye uyguluyoruz.Kaynar suyumuzun içine salça,tuz ve kesme şekeri ekleyip karıştırıyoruz ve malzemenin üzerine döküyoruz.En sonda zeytin yağını üzerine gezdirip kapağını kapatıyor,fasülyeler yenecek kıvama gelene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.Pişme esnasında kapağı açmazsanız fasülyelerinizin rengi canlı canlı kalır.Bir de karıştırma yapmadığımız için pişerken ara sıra tencereyi hafifçe sallayın. Yemeğimiz ağzı kapalı olarak ılıdıktan sonra kapağını destekleyerek eğip suyunu bir kapa süzün.Yuvarlak bir servis kabını tencerenin ağzına oturtup ters çevirin ve suyunu yine üzerine gezdirin.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Klima, Soğutma Uzmanından Alınır