26 Ağustos 2008 Salı

ZEYTİNYAĞLI PIRASA



Malzeme Listesi :
1/2 kg. pırasa 1 büyük havuç 1 orta boy soğan 1 çorba kaşığı pirinç 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı 1 tatlı kaşığı salça 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 ,5su bardağı sıcak su
Yapılışı :
Pırasaları ayıklayın ve yıkayın. 2 cm. boyunda kesin. Havucun dışını sıyırın, 1 cm. kalınlığında doğrayın. Soğanı yemeklik olarak kıyın. Tencereye yağı koyun, soğanı ilave edin, 5 dakika pembeleştirin,salçayı ekleyip karıştırın havuçları ve pırasayı ekleyin, karıştırın, sıcak suyunu koyun, pirinç, şeker ve tuzunu atın, harlı ateşte bir kaynatın ve altını kısıp 45 dakika pişirin. Soğuk veya ılık yenebilir. zeytinyağlılara hernekadar salça konmasa da ben pırasayı bu şekilde yemeyi seviyorum.birde böyle deneyin bol limonla birlikte afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler