26 Ağustos 2008 Salı

ZEYTİNYAĞLI YERELMASI



Malzeme Listesi :
yarım kg yer elması 2adet havuç 1kuru soğan 3yemek kaşığı zeytinyağı 1yemek kaşığı limon suyu 2dal taze soğan 1çay kaşığı tuz 1çay kaşığı şeker maydonoz
Yapılışı :
havuçve yerelmalarının kabuklarını soyalım soğanı ince doğrayıp zeytinyağda çok az soteleyelim daha sonra küçük doğranmış havuçları ve yerlemalarını ekleyelim ince doğranmış taze soğanıda ilave edip 1su bardağı su ekleyelim tuzu ve şekerini koyduktan sonra kısıkmateşte elmalar yumuşayana kadar pişirelim piştikten sonra tencereyi açmadan soğumaya bırakalım.soğuduktan sonra doğranmış maydonoz yapraklarıyla süsleyip servis yapalım afiyetolsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler