26 Ağustos 2008 Salı

ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI



Malzeme Listesi :
1 orta boy lahana 5 adet büyük soğan 2 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı salça 2domates rendesi Kırmızı pul biber Karabiber kuru nane 1 demet maydonoz 1demet dereotu 1 limon suyu sıvı yağ
Yapılışı :
lahana yaprakları tuzlu suda haşlanır.soğumaya bırakılır diğer tarafta soğanlar minik minik doğranıp üzerini geçecek kadar yağda kavrulur.salçayı domates rendesini ekleyip bi iki tur çevirip hemen pirinçler eklenir.üzerini geçmeyecek kadar az bi su eklenip tencere kapatılır ocaktan alıp içine incecik doğranmış yeşillikler ve baharatlar eklenir.demlenen iç harç lahana yapraklarına sarılır.tencereye sıralanan sarmaların üzerine gelecek kadar su eklenir kısık ateşte pişirilir afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...