26 Ağustos 2008 Salı

CEVİZLİ YOĞURTLU EZME



2 dilim bayat ekmeğin kenarlarındaki kabukları kesilip atılır ve çukur bir tabağa konup üzerlerine soğuk su dökülür. 5 dakika sonra dilimler sudan çıkartılır ve suyu süzülerek ufalanır. 3 yemek kaşığı ceviz içi havanda dövülür. 2 diş sarımsağın kabukları soyulup biraz tuzla havanda dövülür. Ekmekler,ceviz ve sarımsağa 2 yemek kaşığı zeytin yağı, 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı biber salçası eklenerek iyice karıştırılır. Servis tabağına konup üzerine 1 çay kaşığı pul biber eklenir. Bir kaç yarım ceviz ve maydanozla süslenip servis edilir. Ceviz yerine badem yada fındık da kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler