26 Ağustos 2008 Salı

ZEYTİNYAĞLI LAHANA BOHÇALARI



Malzeme Listesi :
Harç Malzemesi -1 su bardağı) zeytinyağı - 50 gr dolmalık fıstık - 750 gr soğan (ince doğranmış) - 250 g (1 1/4 su bardağı) pirinç (ılık tuzlu suda 1 saat bekletilmiş ve birkaç kez yıkanıp, süzdürülmüş) - Taze çekilmiş karabiber - 1 çay kaşığı tarçın - 1 çay kaşığı yenibahar - 50 g kuş üzümü (ılık suda 1 saat bekletilmiş) - 1 çay kaşığı toz şeker 1 su bardağı) su (kaynar halde) - 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış, sapları saklanmış) - 1/2 demet nane (ince kıyılmış, sakları saklanmış) - 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış, sapları saklanmış) bir orta boy lahana üzerine 1kase yoğurt 2yemek kaşığı sıvı yağ 1çay kaşığı kırmızı biber
Yapılışı :
Bir tencerede zeytinyağını kızdırın. Yağ kızar kızmaz fıstıkları ilave edip, sık sık karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanı katın, yine sık sık karıştırarak birkaç dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından pirinci ilave edip, 3 dakika kavurun. Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar, şeker, kuşüzümü ve kaynar halde suyunu ilave edin. Bir taşım kaynatın. Tencerenin kapağını kapatıp, dolma içini ağır ateşte, 15 dakika pirinçler suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın. Maydanoz, nane ve dereotunu ilave edip, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, dolma harcını 15 dakika kadar demlendirin diğer tarafta lahana yapraklarını kaynar tuzlu suda haşlayın lahana yapraklarını küçük bir kaseye yerleştirin daha sonra demlenen malzemeden ilave edin lahana yapraklarını muntazam bişekilde kapatın.tencereye ters çevirin bütün malzeme bitince lahanaların yarısına gelecek kadar su ekleyip kızık ateşte pişene kadar bekletin piştikten sonra soğuması gerekli ki yoğurdu dökelim soğuduktan sonra üzerlerine birer kaşık yoğurt ve en üstünede kızdırılmış yağ ve biber karışımını ilave edelim afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Klima, Soğutma Uzmanından Alınır