26 Ağustos 2008 Salı

YOĞURT ÇORBASI(YAYLA ÇORBASI)



Malzeme Listesi :
2 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı pirinç
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı et suyu
3 su bardağı su
1/2 çay bardağı haşlanmış kabukları ayrılmış nohut
yeteri kadar tuz
üzerine nane 2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı :
nohut ve tuz harici bütün malzemeyi tencereye alıp yavaş yavaş su ekleyerek pürüzsüz bi sıvı elde ediyoruz kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak kaynamasını bekliyoruz kaynayınca tuzu ve nohutları ilave edip pirinçler pişinceye kadar kısık ateşte bekletiyoruz. kaselere alıp üzerlrine kızdırılmış tereyeğı-pulbiber karışımını ve bolca nane döküp servis yapıyoruz afiyet olsun

2 yorum:

  1. bakalım ogrenci evinde nasıl olacak..:)yalnız yogurt kese yogurdu onu ilk sulandırıp ezmem gerekiyor mu...:)

    YanıtlaSil
  2. evet ablacım onu zaten çorba yapacağın için suyla ezip kıvam vermen gerekiyor
    kese yoğurdu kullanacaksan 2su bardağı değilde dolu dolu3-4 kaşık yoğurt koyabilirsinezilmemiş haliyle tabi

    bu msjı yazan kardeşim isminizide yazın lütfen
    şuan bi taraftan yiğenime msnde yemek tarif ediyorum oda öğrenci:)
    bi an o mu dedim
    kolay gelsin
    tekrar beklerim yardıma hazırım

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler