26 Ağustos 2008 Salı

SOĞAN DOLMASI



Malzeme Listesi :
500 gr.orta yağlı kıyma
2 orta boy yemeklik doğranmış soğan
¾ çorba kasesi pirinç
1 çay bardağı kadar su
2çorba kaşığı biber salçası(yarısı içine,yarısı suyuna)
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Tuz,karabiber
Üzeri için kuru nane YOĞURT
Yapılışı :
Soğanların kabukları soyulup,bütün olarak bir tencereye alınır.Üzerlerini biraz geçecek kadar su konup yarım saat kadar haşlanmaya bırakılır.Haşlanan soğanların sapları ayıklanıp zarları birbirinden ayrılır. İçi için: kıyma,doğranmış soğanlar,pirinç,salça,kıyılmış maydanoz ve dereotu,tuz,karabiber ve bir miktar su ile hazırlanır. Haşlanmış olan soğan zarlarına hazırlanan içten doldurularak dolmalar bir tencereye dipdibe dizilir. Tencere ateşe konur.1 bardak suda 1 kaşık salça eritilip yemeğe ilave edilir.1-2 dakika sonra da 2 bardak daha su ve 2 kaşık tereyağı da katılıp kısık ateşte pişirilmeye bırakılır..Yemeği servis ederken üzerineyoğurt ve kuru nane serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...