26 Ağustos 2008 Salı

AFYON BÜKMESİ




Malzeme Listesi :
1 Şişe soda
2 yeke kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı limon suyu
1tatlı kaşığı tuz
1 paket margarin
aldığı kadar un
iç malzemesi: 1 bardak mercimek 1 soğan tuz, karabiber
Yapılışı :
soğanı kavurup ardından mercimeğide ekliyoruz.tuzunu ve karabiberini atıp soğuması için bir kenara ayırıyoruz diğer tarafta margarin hariç tüm malzemeyi karıştırıp hamuru yoğuruyoruz.10-15 dk dinlendirip 4 adet bezeye ayırıyoruz her bezeyi incecik oklavayla açıyoruz. ilk hamuru eritilmiş margarinle yaplayıp zarf gibi katlıyoruz.bu katlanan hamuru diğer açıp yağladığımız yufkanın ortasına koyup yine zarf gibi kapatıyoruz.diğer 2yufkayada aynı işlemi uygulayıp hamuru eşit parçalara ayırıyoruz.biber beze olacak şekilde[ 12 eşit parça falan çıktı bende]kesitğimiz parçaları oklavayla çok fazla katlarını bozmadan kare olarak açıyoruz.ortasına mercimekli iç koyup iki taraftan kapatıyoruz.katlanan kısım alta gelecek şekilde tepsiye sıralıyoruz.üzerlerine artan yağdan fırçayla sürüp sıcak fırında kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...