28 Ağustos 2008 Perşembe

MERENGLİ ELMALI MUHALLEBİ



Malzeme Listesi :
8adet elma
1,5su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tazrçın
muhallebiiçin:
1lt süt
1su bardağı şeker
6yemek kaşığı un
2 kasık nişasta
vanilya
MERENG İÇİN: 3yumurta beyazı 4kaşık pudra şekeri
Yapılışı :
elmalar ince ince doğranıp şekerle beraber elmalar şeffaflaşana kadar pişirilir zedelemedendikdörtgen borcama alınır üzerine tarçın serpilir muhallebi için sür un şeker karıştırılıp pişirilir ocaktan alıp vanilyyaı ve yumurta sarılarını ekleyip hızla karıştırılır elmaların üstüne düzgünce dökülür diğer tarafta yumurta beyazları ve pudra şekeri kremşanti gibi olana kadar karıştırılır muhallebinin üsnüne dökülüpkaşıkla şekillendirilir fırında kızarana kadar beklenir çok çabuk kızardığı için yanından ayrılmamak lazım daha sonra dolaba koyulur soğuduktan sonra dilimlenip servis yapılır afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Klima, Soğutma Uzmanından Alınır