28 Ağustos 2008 Perşembe
MERENGLİ ELMALI MUHALLEBİ
Malzeme Listesi :
8adet elma
1,5su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tazrçın
muhallebiiçin:
1lt süt
1su bardağı şeker
6yemek kaşığı un
2 kasık nişasta
vanilya
MERENG İÇİN: 3yumurta beyazı 4kaşık pudra şekeri
Yapılışı :
elmalar ince ince doğranıp şekerle beraber elmalar şeffaflaşana kadar pişirilir zedelemedendikdörtgen borcama alınır üzerine tarçın serpilir muhallebi için sür un şeker karıştırılıp pişirilir ocaktan alıp vanilyyaı ve yumurta sarılarını ekleyip hızla karıştırılır elmaların üstüne düzgünce dökülür diğer tarafta yumurta beyazları ve pudra şekeri kremşanti gibi olana kadar karıştırılır muhallebinin üsnüne dökülüpkaşıkla şekillendirilir fırında kızarana kadar beklenir çok çabuk kızardığı için yanından ayrılmamak lazım daha sonra dolaba koyulur soğuduktan sonra dilimlenip servis yapılır afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Hurma tatlısı 3 su bardağı irmik 1 su bardağı un 100 gr tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ılık su 2 ...
-
100 gram tereyağı 1 yumurta bir çay kaşığı tuz bir yemek kaşığı yoğurt bir yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı sıvı yağ bir çay kaşığı...
-
1 yumurta 1 cay bardagi yoğurt 1 cay bardagi sut 1 cay bardagi sivi yağ 1,5 cay bardagi irmik 1,5 su bardagi un 2,5 cay kadis...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim