26 Ağustos 2008 Salı

LAHANA KAPAMA



Malzeme Listesi :
1 adet orta boy lahana,
3 adet soğan,
300 gr. kıyma,
1 çay bardağı pirinç,
3 çorba kaşığı tereyağı,
1 çay kaşığı şeker,
1/2 demet dereotu,
1/2 demet maydanoz,
1 çorba kaşığı limon suyu,
4 bardak su,
tuz, karabiber,nane,kekik
Yapılışı :
2 kaşık tereyağını bir tencerede eritin. Soğanı ince ince doğrayıp, tereyağında kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinç ekleyip 10 dakika daha kavurun. şeker, karabiber, tuz ve 1/2 su bardağı kaynar su ilave edin. Kapağı kapalı olarak orta ateşte pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin. Ateşten alıp, kıyılmış dereotu, maydanoz, nane ve limon suyunu ilave edin. Lahananın dış yapraklarını temizleyip dip tarafı aşağıya gelecek şekilde büyükçe bir tencereye yerleştirin. Su ekleyip biraz yumuşayana kadar haşlayın. Lahanayı suyunu süzdükten yapraklarını birer birer açın. tencerenin altına börek yapar gibi 2-3 sıra lahana yaprağı döşeyin arasına kıymalı içi doldurun. Kalan yaprakları en üste dizin. 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 bardak su ilave edin. En üste bir ağırlık koyun. Tencerenin kapağı kapalı olarak orta hararetteki ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Lahana kapaması tencere alt üst edilmek suretiyle bir servis tabağına alındıktan sonra servis yapılır. afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler