26 Ağustos 2008 Salı

DOMATES DOLMASI




Malzeme Listesi :
8 Domates 150 g kıyma
1 soğan
1 yemek kaşığı pirinç
4-5 dal maydanoz
2 su bardağı kemik suyu
50 g tereyağı
½ su bardağı rende kaşarpeyniri
Tuz,Karabiber yoğurt
Yapılışı :
Domateslerin baş kısımlarını kopmayacak şekilde kesin, içlerini oyun. Soğanı küp doğrayın, tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun, salçayı ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra kemik suyunu ilave edin ve 10 dakika kaynatın, pirinci ekledikten sonra 5 dakika daha kaynatın ve iç malzemesini iyice süzün. İnce kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz ilavesiyle iç malzemesini hazır hale getirin. İç malzemesini domateslere doldurup tepsiye dizin. Rende kaşarı domateslerin kapaklarına serpiştirin, kıymadan süzdüğünüz sosu domateslerin kenarlarına gezdirip, orta derecedeki fırında 10 dakika pişirip servis edin. üstüne isterseniz yoğurt dökerek servis yapın ben yoğurtlu sevdiğim için servisde döktüm afiyetler olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler