26 Ağustos 2008 Salı
DOMATES DOLMASI
Malzeme Listesi :
8 Domates 150 g kıyma
1 soğan
1 yemek kaşığı pirinç
4-5 dal maydanoz
2 su bardağı kemik suyu
50 g tereyağı
½ su bardağı rende kaşarpeyniri
Tuz,Karabiber yoğurt
Yapılışı :
Domateslerin baş kısımlarını kopmayacak şekilde kesin, içlerini oyun. Soğanı küp doğrayın, tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun, salçayı ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra kemik suyunu ilave edin ve 10 dakika kaynatın, pirinci ekledikten sonra 5 dakika daha kaynatın ve iç malzemesini iyice süzün. İnce kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz ilavesiyle iç malzemesini hazır hale getirin. İç malzemesini domateslere doldurup tepsiye dizin. Rende kaşarı domateslerin kapaklarına serpiştirin, kıymadan süzdüğünüz sosu domateslerin kenarlarına gezdirip, orta derecedeki fırında 10 dakika pişirip servis edin. üstüne isterseniz yoğurt dökerek servis yapın ben yoğurtlu sevdiğim için servisde döktüm afiyetler olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Hurma tatlısı 3 su bardağı irmik 1 su bardağı un 100 gr tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ılık su 2 ...
-
1 yumurta 1 cay bardagi yoğurt 1 cay bardagi sut 1 cay bardagi sivi yağ 1,5 cay bardagi irmik 1,5 su bardagi un 2,5 cay kadis...
-
Bu böreğin özelliği içsiz olması kayınvalidemden öğrendim .kayınpederim gürcü ve onlara özgü bi börekmiş. malzemeler: 1su bardağı su 1 su...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim