28 Ağustos 2008 Perşembe

KESTANE PASTASI



Malzeme Listesi :
1kg kestane
1paket vanilya
1lt süt
1su bardağı toz şeker
2çorba kaşığı pudra şekeri
2su bardağı süt kreması
25gr margarin
1çorba kaşığı kakao
kiraz şekerlemesi
Yapılışı :
kestaneleri kabuklarını çizip bir süre suda bekletin150cye ayarlanmış fırında pişirin kabuklarını soyun. kestaneleri tencereye alıp üzerini örtecek kadar süt ilave edip pişirmeye bırakın gerekirse tekrar süt ilave edin. arada karıştırın pişen kestaneleriezerek püre haline getirin.şeker margarin vekakao ilave edip karıştırın.1bardak kremayı ekleyin ve tekrra karıştırın.koyu bi kıvam elde edene kadar ocakta pişirin.karışımı bi kaseye boşaltın ve dolaba alın bir kaç saat sonra sıkma torbasına doldurunservis tabağına piramit şeklinde sıkın.kalan kremaya purda şekeri ilave edindolapta 1saat bekletin.tekrar sıkma torbasına alıp pastanın etrafına üstüne gelişi güzel sıkın kiraz şekerlemeleriyle süsleyin. soğuk olarak servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...