28 Ağustos 2008 Perşembe

BERLİNER



Malzeme Listesi :
400 gr un,
25 gr süt,
50 gr margarin,
40 gr toz şeker
, 25 gr yaş maya,
2 adet yumurta,
tuz, sıvıyağ,
marmelat çikolata, pudra şekeri,
Yapılışı :
Unun ortası açılıp süt, margarin, şeker, maya ve yumurtalar koyulup yoğrulur. Hamur üstü örtülü olarak 5 dakika dinlendirilir. Küçük parçalara bölünüp, el ile yuvarlak şekil verilerek unlanmış bir bezin üstüne dizilir. Kurumamaları için üzerleri bir bezle örtülür. Mayalanması için ılık ortamda 20-30 dakika bekletilir. Orta ateşte ocağı üzerindeki tavaya yağ koyulur. Yağ ısınınca hamurlar içine atılır. Yağın içindeki hamurlar renk alınca bir kevgir ile ters yüz edilip diğer yüzlerinin de pişip renk alması sağlanır. Yağın içinden çıkarılan berlinerler soğuduktan sonra içlerine ucunda küçük duy bulunan sıkma torbası ile marmelat şırınga edilir. Üstlerine pudra şekeri serpilir. Eritilmiş çikolataya batırılarak süsleme yapılır.

2 yorum:

  1. merhaba,
    diğer tarifinizi berlinere benzetmiştim, kendisini buldum, müsait bir zamanda bende denemek istiyorum, çok güzel görünüyorlar. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Klima, Soğutma Uzmanından Alınır