28 Ağustos 2008 Perşembe

ÇİLEKLİ PASTA



Malzeme Listesi :
5yumurta
1su bardağı şeker
1çay bardağı sıvı yağ
1,5su bardağı un
1kabartma tozu
1paket vanilya
içine çilekli krem şanti
dış kaplaması için sade krem şanti çilekler HİNDİSTAN CEVİZİ ÇİKOLATA SOSU
Yapılışı :
yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar çırpıyoruz yumurta sarılarını vede şekeri ekleyip karıştırıyoruz sıvı yağı karıştırdıktan sonra unu kabartmatozunu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla çok hırpalamadan karıştırıyoruz dikdörtgen kalıba döküp fırına veriyoruz kekimizi piştikten vede soğuduktan sonra ordatan ikiye ayırıyoruz içine hazırlanmış şantiyle kaplıyoruz çilek dilimleri yerleştirip ikinci katıda koyuyoruz dışını sade santiyle kaplayıp isteğe göre süslüyoruz afiyet olsun

1 yorum:

  1. Canım 41 kere maşallah sana hangi ara yaptın bu kadar enfes lezzetleri allah esirgesin nasıl canım çekti valla ellerin dert görmesin kocaman öptüm...

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler