29 Ağustos 2008 Cuma

HAMBURGER EKMEĞİ



Malzeme Listesi :
1kg un
125gr margarin (yumuşak)
1 su bardağı süt
3 yumurta
30gr yaş maya (veya 2 tatlı kaşığı kuru maya)
1 tatlı kaşığı tuz
1çay kaşığı şeker
yarım su bardağı ılık su
Yapılışı :
Ilık su, süt, maya ve tuzu karıştırarak 1 saat bekletin. Diğer malzemeleri katıp iyice yoğurun. Hamur 2 katına çıkana kadar mayalanması için bekleyin. Hamuru merdane ile 1 parmak kalınlığında açıp (hamur çok ince olmasın) su bardağı ile daireler kesin. Kestiğiniz hamurları yağlanmış tepsiye dizip yarım saat tepside mayalandırın. 200C kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra ekmek bıçağı ile ortasını kesin arasına köfte turşu marul mayonez ve ketçap koyun servise hazırdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...