29 Ağustos 2008 Cuma

HAŞLAMA BÖREK&BUHARDA BÖREK


Malzeme Listesi :
malzemeler:hamur için 4kahve fincanı un 2yumurta 1yemek kaşığı ılık su 1çay kaşığı tuz
iç malzemesi 500gr ıspanak 1soğan 1,5yemek kaşığı tereyağı 1dilim beyaz peynir tuz
üzerine: 40gr tereyağı 1çay kaşığı pul biber
Yapılışı :
unun ortasını havuz gibi açıp yumurta ve su ile sert bir hamur yoğuruyoruz.dinlenmesi için bırakıyoruz tencerede tereyağını eritip ince doğranmış soğanları ardından doğranmış ıspanağı ekleyip soteliyoruz hamuru unlu zeminde 2mm kalınlıkta aç. ıspanağı üzerine yayıyoruz, onun üzerinede beyaz peynirleri serip. sonra hamuru sıkı rulo yapıyoruz. temiz bir tülbente sarıp ve uçlarından ve ortasından bağla. tuzlu suda 15 dk haşlayıp bezi çıkartıyoruz. 1cm kalınlığında dilimleyip, üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdiriyoruz su böreğini andıran bir tadı var afiyet olsun. DİLERSENİZ BENİM GİBİ ÜZERİNE YOĞURT VE KIZDIRILMIŞ YAĞLA SERVİS YAPABİLİRSİNİZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler