29 Ağustos 2008 Cuma

KIYMALI RULO BÖREK



Malzeme Listesi :
4 su bardağı un

1su bardağı nişasta
1su bardağı süt
1su bardağı sıvı yağ
1/2su bardağı yoğurt
1yumurta
1çay kaşığı karbonat
2çorba aşığı sirke
250gr tereyağı
iç malzemesi
300gr kıyma 3çorba kaşığı sıvı yağ 2orta boy soğan tuz krabiber
Yapılışı :
un,süt,sıvı yağ,yumurta,yoğurt,sirke vekrbonatıbir kaba alıpyumuşak bir hamur hazırlayalım. 20beze alıp üzerini nemlibezle örtelim. içmalzemesini hazırlamak için küp küp doğranmış soğanı soteleyelim kıymayıda ekleyelim en son baharat ve tuzla tatlandıralım bezeleri nişasta serperek tabak büyüklüğündeaçalım 10ar bezeyi aralarına nişasta serperek üst üste alalım.ve açabildiğimiz kadar açalım açılan yufkayı ortadan ikiye keselimdüz kenarına hazırlanan harcı yayıp rulo saralım ruloyu 10ar santim genişliğinde keselim tepsiye sıralayalım aynı işlemi diğer 10beze içişnde tekrralayıp 250gr tereyağını tavada kızdırıyoruz.böreklerin üstüne kuru yer kalmayana kadar döküyoruz.180cde kızarana kadar bekletiyoruz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Klima, Soğutma Uzmanından Alınır