26 Ağustos 2008 Salı
EKŞİLİ YUVALAMA
Malzeme Listesi :
Köftesi: 1 su bardağı pirinç
250 gram çiğköftelik kıyma
1 küçük soğan
tuz ve karabiber
çorbası 2 bardak süzme yoğurt
1 yumurta 250 gram kuşbaşı
1 bardak nohut
1 kaşık un
1kaşık zeytinyağı
Yapılışı :
1-önce pirinç bol suda yıkanıp sıcak suda ıslatılır 2 saat sonra bir havlu üstüne çıkarılıp kurumaya bırakılır
2-kuruyan pirinç robotta un haline geltirilir içine kıyma soğan tuz karabiber eklenerek hamur haline gelene kadar robotta çekilir.yumurta kırılıp iyice karıştırılır.
3-hazırlanan bu hamurdan minik minik köfteler hazırlanarak(nohut kadar) kaynar suda veya süzgece konularak su buharında haşlanır
4-et ve nohut düdüklü tencerede pişirilir.Yuvarlanan köfteler içine atılır.
5-Ayrı bir tencerede yoğurt yumurta zeytinyağı ,bir bardak su ve un çırpılarakAteşte sürekli karıştırarak kaynatılır
6-yoğurt ve hazırlanan diğer karışım birbirine eklenir ve 5 dk daha kaynatılır
7-Arzuya göre üzerine nane veya karabiber serpilerek servis yapılır
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Hurma tatlısı 3 su bardağı irmik 1 su bardağı un 100 gr tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ılık su 2 ...
-
1 yumurta 1 cay bardagi yoğurt 1 cay bardagi sut 1 cay bardagi sivi yağ 1,5 cay bardagi irmik 1,5 su bardagi un 2,5 cay kadis...
-
Bu böreğin özelliği içsiz olması kayınvalidemden öğrendim .kayınpederim gürcü ve onlara özgü bi börekmiş. malzemeler: 1su bardağı su 1 su...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim