26 Ağustos 2008 Salı

DOMATES ÇORBASI





Malzeme Listesi :
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
6 adet orta boy domates rendesi
1 yemek kaşığı salça
yeteri kadar tuz ve su
üzerine küpler halinde doğranmış kızartılmış ekmekler kaşar rendesi
Yapılışı :
tereyağını eritip unu hafif pembeleştiriyoruz.pembeleşince 1 su bardağı soğuk su ilave ediyoruz.unumuzun topaklanmaması için.daha sonra rendelediğimiz domatese salçayı ilave edip karıştırıyoruz 2-3 su bardağıda su ilave edip unun üzerine tencereye boşaltıyoruz.suyu isteğe göre ayarlanmalı.tuzla tatlandırıyoruz.bir iki taşım kaynadıktan sonra servis kasesine alıyoruz.üzerine küpler halinde doğranmış ve fırında kıtırlatılmış ekmekleri ve varsa kaşar rendesi gezdiriyoruz. sıcak sıcak servis yapıyoruz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler