Malzeme Listesi :
1 kuru soğan (orta boy)
1 havuç
1 küçük patates
2 diş sarımsak
3 dilim (kavun dilimi şeklinde)soyulmuş balkabağı
defne yaprağı
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber
6-7 su bardağı su
Üzeri için; 1/2su bardağı krema
Yapılışı :
Öncelikle, kuru soğanı soyup yemeklik doğrayın. Havuç,patates,ve kabağı kuş başı et büyüklüğünde doğrayın Sarımsakları dövüp bir kenarda bekletin. geniş bir tencereye, zeytinyağıyla beraber kuru soğan,patates. havuç ve dövülmüş sarımsakları aktarın. Orta ısıdaki ateşin üzerinde sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun. Üzerine, doğranmış balkabakları ve defne yaprağını hemen ekleyerek, 7-8 dakika, ara sıra karıştırarak, sebzeler hafifçe yumuşayıncaya kadar kavurun Son olarak ılık su, tuz ve karabiberi tencereye ekleyin. Orta ısılı ateşte, ara sıra karıştırarak 30-35 dakika pişirin. Ocaktan alınca içindeki defne yapraklarını çıkarın. Çorba henüz sıcakken el blendırıyla püre haline getirin. servisten önce üzerine krema ve kırmızı pul biber gezdirip, servise sunun. afiyet olsun
Yapılışı :
Öncelikle, kuru soğanı soyup yemeklik doğrayın. Havuç,patates,ve kabağı kuş başı et büyüklüğünde doğrayın Sarımsakları dövüp bir kenarda bekletin. geniş bir tencereye, zeytinyağıyla beraber kuru soğan,patates. havuç ve dövülmüş sarımsakları aktarın. Orta ısıdaki ateşin üzerinde sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun. Üzerine, doğranmış balkabakları ve defne yaprağını hemen ekleyerek, 7-8 dakika, ara sıra karıştırarak, sebzeler hafifçe yumuşayıncaya kadar kavurun Son olarak ılık su, tuz ve karabiberi tencereye ekleyin. Orta ısılı ateşte, ara sıra karıştırarak 30-35 dakika pişirin. Ocaktan alınca içindeki defne yapraklarını çıkarın. Çorba henüz sıcakken el blendırıyla püre haline getirin. servisten önce üzerine krema ve kırmızı pul biber gezdirip, servise sunun. afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim