4 Haziran 2008 Çarşamba
EKMEK DOLMASI
200 gr. kıyma
yuvarlak ekmek
3 adet sivri biber
3 adet domates
2 yemek kaşığıtereyağı
3 adet kuru soğan
2-3diş sarmısak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
hazırlanışı:
ekmeğin üst kısmını ı kapak şeklinde kesin. İç kısımlarını boşaltın ve saklayın. Tavada yağı eritin. Kıyma ve zar şeklinde doğradığınız soğanı, suyunu bırakıp çekene kadar, karıştırarak kavurun. Üzerine dövülmüş sarmısak, pul biber, karabiber, kimyon ve tuz atın. İnce ince doğradığınız sivri biberleri ekleyin en son domatesi ekleyip bi iki tur karıştırın. 1 bardak su koyun, 10 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Ufalanmış ekmek içini de ilave ettikten sonra bu harçla ekmeğin içini doldurun. büyük bir tencereye 1su bardağı su1su badağı et suyu koyun üzerine metal süzgeç ,makarna süzgeci herhangi birini koyup ekmeği süzgecin üzerine koyunekmeğin üzerine azıcık sıvı yağ gezdirine kmek yumuşayana kadar pişirin.süzgeç yoksa tencerenin üzerine şişleri koyup ekmeği üzerinede yerleştirebilirsiniz ama bunu denemediğim için garanti veremem .ekmek yumuşadığı zaman düşebilirmi bilemem.netteki araştırmalarda okudum bu şişleri
aldığım tarifler sadece buğlama ile pişiriliyordu ama ben en son birazda fırında beklettim üzeri hafifçe kıtırlaştı öyle çok daha güzel oldu gibime geliyor.davetler için bence çok şık bir yemek
umarım beğenirsiniz
afiyet olsun
Sıcak servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Hurma tatlısı 3 su bardağı irmik 1 su bardağı un 100 gr tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ılık su 2 ...
-
100 gram tereyağı 1 yumurta bir çay kaşığı tuz bir yemek kaşığı yoğurt bir yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı sıvı yağ bir çay kaşığı...
-
1 yumurta 1 cay bardagi yoğurt 1 cay bardagi sut 1 cay bardagi sivi yağ 1,5 cay bardagi irmik 1,5 su bardagi un 2,5 cay kadis...
şimdi birşey diyeceğim inanmayacaksın bu kadar olur.
YanıtlaSilbende de bir tarif var üç dört gündür mutfakta bekliyor akşamları geciktiğim için uğraşmıyorum pratik olmasına rağmen görünce çok şaşırdı aaaaaaa diyorum en sonunda yaptım :)mutlaka deneyeceğim çünkü gerçekten merak ediyorum urla yöresine ait güzel bir yemek ama daha tadamadım bunu. ellerine sağlık ellerin dert görmezsin :) sevgiler canım
dayanamayacağım bir daha diyeceğim ellerine sağlık yahu :)
YanıtlaSilMelisa'cım güzel yorumun için teşekkürler:) Evet resimdeki benim canım, tarifin çok değişik daha önce hiç duymamıştım nasıl oluyor merak ettim:) sevgiler...
YanıtlaSilmerhaba melisa ziyaretin için teşekkür ederim.mutfak notları benimde sık ziyaret ettiğim bi blog.ayrıca ekmek dolman çok ilginç olmuş..ellerine sağlık..
YanıtlaSilMelisacığım inanılmaz güzel olmuş.Harika bir davet yemeği..ellerine sağlık...sevgiler...
YanıtlaSilMelisa'cım her zamanki gibi enfes bir lezzet ellerine sağlık öptüm canım
YanıtlaSilKayınvalidem özel günlerde yapar vee tadına doyum olmaz seninkide bir harika olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSil