6 Mart 2008 Perşembe

kurbağa figürlü kurabiyeler


tarif sevgili esradan
http://acemisef.blogspot.com/2007/12/kurbaa-kurabiyeler.html
ben esradan farklı olarak ağızlarına nesguik topları verdim sevgili esra nohut koymuş sonrasında kurabiyeler piştikten sonra çıkarmada zorluk yaşamış














Hamurumuz için malzemeler:
130 gr tereyağı ya da margarin-oda ısısında beklemiş
Yarım su bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
Hamurumuzu kakao hariç yoğurup hazırlayalım. Biri birinden biraz daha küçük iki parçaya ayıralım, küçük parçaya kakao ekleyip tekrar yoğuralım. Beyaz hamurdan ceviz kadarını alıp top şeklinde yuvarlayalım. Elimizle ya avucumuzun içinde ya da düz bir yüzeyde avuç içi kadar açalım. Kakaolu hamurdan, açtığımız hamurun yarısı kadar bir parça koparalım. Şekildeki gibi yuvarlayıp beyaz hamurun üzerine koyalım. Beyaz hamuru dikkatlice kapatalım.



İki elimizin arasında yavaşça oval olarak yuvarlayalım ve birleşim yerlerini kaybedelim. Keskin bir bıçak yardımı ile ön kısmını dikkatlice ağız oluşturmak üzere keselim.

 
Bacakları oluşturmak üzere arka kısmı şekildeki gibi bıçakla iki yandan kesip hafifçe ayıralım. Sırtına bıçakla çizik atalım.



İki adet boncuk şeker ya da damla çikolata ile gözleri yapalım. Tepsiye koyduğumuz kurbağanın ağız açıklığını kaybetmemesi için neskuik topları,fındık,fıstık düşündüm ben esra nohut koyduğunu sonra çıkarırken zorluk yaşadığını söylemiş destek yapalım.


180 dereceye ısıttığımız fırına kurabiyelerimizi koyup, koyar koymaz ısıyı 100 dereceye düşürelim. Yaklaşık 20-25 dakika kurabiyelerin pembeleşmesini beklemeden pişirelim.
Afiyet olsun!



8 yorum:

  1. melisacım sensin dimi.yanlış gelmedim mutfaknotları.coma gittim forum var orda valla anlamam ben forumdan şimdi yorumunu tekrar tıklayınca ohh dedim blogspottaymışsın..
    iyi ya hoşgelmişin sefa vermişin niye kayboldun gittin sen..söyle bakimm..arada uğra oldumu bende ekleyim seni aman dikkat kediler yakaladımı bu fareleri.pek cici olmuşlar iyicene bakayım nasıl yapmışsın canım gelmişken kadınlar gününüde kutluyorum.

    YanıtlaSil
  2. kurabiyeler harika görünüyor.ellerine sağlık.ilk fırsatta deneyeceğim

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ "18"



    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 17 http://nasibim.blogcu.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır.
    Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
    Hanımlarla yapılan günlere,
    Beş çayına gelen misafirlere,
    Her biri birbirinden lezzetli tarifler.........

    ------------------------------------------------------------------------------------------

    SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;09.03.2008--16.03.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ http://kadininmutfagi.blogcu.com
    Yani BEN YAPACAĞIM SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH.TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ "18" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI.TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI. GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR.BEN SİZE GERİ DÖNÜP.TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE...... ayşegül

    YanıtlaSil
  4. Ay vallahi bayıldımmmm ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. canım merhaba ben buralardayım fakat çocuklarla uğraşmaktan epeydir bloğumla ilgilenemedim ama yakında süper tarifler ekleyeceğim ayrıca seninde yeni sayfan hayırlı olsun çok güzel olmuşkurabiyelerde enfes görünüyo ellerine sağlık kendine iyi bak öptüm canım

    YanıtlaSil
  6. Melisacım çok teşekkür ederim denemeye değer bulduğun ve ortaya böylesi sevimli kurbağacıklar çıkardığın için. Görüşmek dileğiyle,
    Esra

    YanıtlaSil
  7. Try as I might, I would not be able to eat this just because of the way it looks :)

    YanıtlaSil
  8. günaydın melisacım..canım bir geldin bir daha gelmedin..bende bakıyorum arada yabancı sayaçta mutfaknotları yazıyo bir bakayım kesin melissadır dedim.
    canım arada uğra es geçme gelirim ben arada..şimdi linki ekliyorum hadi hoşçakal canım..

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler