16 Şubat 2008 Cumartesi

PERDE PİLAVI


Malzeme Listesi :
Pilav için : 2 subardağı pirinç
400grkuşbaşı
200 g badem
1 paket dolmalık fıstık
1/2 paket kuş üzümü tereyağ
Hamur için : 1/2 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı su
2 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu tuz,un
Yapılışı :
Hamur için verilen malzemeler yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir . Etler düdüklü tencerede az su ile haşlanır .(bu aşamada tuz eklenmez etlerin sertleşmesine sebep olacaktır)Daha önceden ıslatılmış pirinç süzülür tereyağ ile kavrulur ve etin suyu üzerine dökülerek pilav pişirilir.(ben 1su bardağı pirince1,5su bardağı su eklerim)Pilav pişerken içerisine ayıklanmış ve yıkanmış kuş üzümleride atılır. Bademler çok az haşlanır ve kabukları soyulur .Tencere tereyağ veya margarin ile iyice yağlanır biraz dolaba konularak donması sağlanır, yağ donunca bademlerin yarısı istediğiniz şekilde yapıştırılır.Hamur biri küçük olmak üzere iki parçaya ayrılır .Büyük parça tencereyi kaplayacak şekilde açılır ve yapıştırılan bademlerin üzerine serilir.Kalan bademler ve fıstıklar tereyağında kavrulur,etlerle birlikte pilavın içerisine ilave edilip karıştırılır ve kalıbın içine dökülür.Küçük hamur parçasıda açılıp pilavın üzerine kapak gibi serilr üzeri sıvı yağ ile yağlanıp 200 derecede kızarana kadar pişirilir .fırından aldıktan sonra bisüre sıcaklığın çıkması beklenir.dikkatlice ters çevirilir.dilimlenip servis yapılır afiyet olsun

4 yorum:

  1. Melisa'cigim,
    Harika gorunuyor.

    YanıtlaSil
  2. HArika olmuş.Yemekli misafirlere çok sık yaptığım bir yariftir ellerine sağlık sevgilerrr

    YanıtlaSil
  3. Melisacığım harika görünüyor.Ben de birgün bu pilavdan yapacağım.Ellerine sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Bayıldım görüntüsüne. Tadı da eminim bir o kadar güzeldir. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler