16 Şubat 2008 Cumartesi
PERDE PİLAVI
Malzeme Listesi :
Pilav için : 2 subardağı pirinç
400grkuşbaşı
200 g badem
1 paket dolmalık fıstık
1/2 paket kuş üzümü tereyağ
Hamur için : 1/2 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı su
2 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu tuz,un
Yapılışı :
Hamur için verilen malzemeler yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir . Etler düdüklü tencerede az su ile haşlanır .(bu aşamada tuz eklenmez etlerin sertleşmesine sebep olacaktır)Daha önceden ıslatılmış pirinç süzülür tereyağ ile kavrulur ve etin suyu üzerine dökülerek pilav pişirilir.(ben 1su bardağı pirince1,5su bardağı su eklerim)Pilav pişerken içerisine ayıklanmış ve yıkanmış kuş üzümleride atılır. Bademler çok az haşlanır ve kabukları soyulur .Tencere tereyağ veya margarin ile iyice yağlanır biraz dolaba konularak donması sağlanır, yağ donunca bademlerin yarısı istediğiniz şekilde yapıştırılır.Hamur biri küçük olmak üzere iki parçaya ayrılır .Büyük parça tencereyi kaplayacak şekilde açılır ve yapıştırılan bademlerin üzerine serilir.Kalan bademler ve fıstıklar tereyağında kavrulur,etlerle birlikte pilavın içerisine ilave edilip karıştırılır ve kalıbın içine dökülür.Küçük hamur parçasıda açılıp pilavın üzerine kapak gibi serilr üzeri sıvı yağ ile yağlanıp 200 derecede kızarana kadar pişirilir .fırından aldıktan sonra bisüre sıcaklığın çıkması beklenir.dikkatlice ters çevirilir.dilimlenip servis yapılır afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Hurma tatlısı 3 su bardağı irmik 1 su bardağı un 100 gr tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ılık su 2 ...
-
100 gram tereyağı 1 yumurta bir çay kaşığı tuz bir yemek kaşığı yoğurt bir yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı sıvı yağ bir çay kaşığı...
-
1 yumurta 1 cay bardagi yoğurt 1 cay bardagi sut 1 cay bardagi sivi yağ 1,5 cay bardagi irmik 1,5 su bardagi un 2,5 cay kadis...
Melisa'cigim,
YanıtlaSilHarika gorunuyor.
HArika olmuş.Yemekli misafirlere çok sık yaptığım bir yariftir ellerine sağlık sevgilerrr
YanıtlaSilMelisacığım harika görünüyor.Ben de birgün bu pilavdan yapacağım.Ellerine sağlık.sevgiler...
YanıtlaSilBayıldım görüntüsüne. Tadı da eminim bir o kadar güzeldir. Ellerine sağlık.
YanıtlaSil