12 Şubat 2008 Salı

Kalbim sende pastası




Malzeme Listesi :
5YUMURTA
1SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1,5SU BARDAĞI UN
1PAKET KABARTMA TOZU
1POŞET KREM ŞANTİ
Çikolata Ganaş malzemeleri ; 200 gr küvertur çikolata ( 100 gr bitter + 100 gr sütlü ) 200 ml sıvı krema arzuya göre 1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı :
ganaş için öncelikle orta boy cezveye kremamızı koyup orta hararetli bir ateşte kaynatalım. Ara sıra karıştırmamız ve yüksek ısıda kaynatmamamız çok önemlidir. Çünkü çok çabuk dibi tutabilir.
2- Çikolatalarımızı küçük küçük keselim. Ve kremamız kaynadıktan sonra hemen ateşten alıp içerisine çikolatalarımızı ilave edelim. Devamlı karıştırarak sıcak kremanın içerisinde çikolataların erimesini sağlayalım.
3- Çikolata, kremanın içerisinde eritildikten sonra pürüzsüz bir görünüm almalıdır.
4- Eğer arzu ederseniz çikolatayı kremanın içerisinde eritirken tereyağımızıda ilave edip üçünü karıştırabiliriz. Tereyağı ganaşımıza kayganlık, parlaklık ve lezzet verecektir.. Hazırladığımız ganaşı büyük bir çelik kaba veya başka bir geniş kaba aktaralım. Eğer mermer tezgahınız varsa tezgahınızın üzerine yavaşça çikolatanızı döküp spatula ile çikolatayı tavlamalısınız. Tavlarken, çikolatayı spatula ile sağa sola doğru hareket ettirmeniz gerekiyor. Eğer benim gibi mermer tezgahınız yoksa , ayrı geniş bir kaba koyduğumuz ganaşımızı yine spatula ile sağa sola doğru 5 dakika karıştıralım. Ganaşın hava almasını sağlamamız gerekmektedir. Bu işlemden sonra ganaşımızı serin bir yerde dinlendirelim. Kullanmak için biraz koyulaşmasını beklememiz gerekmektedir. kekiçin: yumurta aklarına bir fiske tuz ekleyip beyazlaşana kadar çırpalım şeker ve sarıları ekleyip yine bi iki tur çırpalım.sonra mixeri kapatıp kaşıkla devam edelim.eleğe un ve kabartma tozunu alıp bir yandan eleyip bir yandan kaşıkla hamuru çok hırpalamadan karıştıralım.yağlı kağıt serilmiş kalıba hamuru boşaltalım 185cde pişirmeye bırakalım.kek pişerken fırını hemen açmayalımki kekimiz sönmesin sonra hazırlanan kekimizi ikiye veya üçe kesip katlarını oluşturalım.soğuyan ganaşı aralarına sürüp en son pastamızın üstünü kaplayalım.pastamız yamamen soğuyunca kenarlarına hindistan cevizi veya rende çikolatalarla süsleyelim üstünüde şantiyle süsleyip birsüre daha dolapta beklettiktten sonra servise hazırdır BİLGİ NOTU:GANAŞ TARİFİ VE YAPIM AŞAMALARI SEVGİLİ PASTACININ(BURCU) TARİFİ VE ANLATIMIYLA YAYINLANMIŞTIR.




17 yorum:

  1. ben kalbim sende pastasını çok beğendimde nasıl becericem acaba..

    YanıtlaSil
  2. en kısa sürede yayınlayacağım az bekleyin ok

    YanıtlaSil
  3. Ben de bundan sonra nerede kek yiyeceğimiz belli oldu diyecektim sevgili Melisa. Ellerine sağlık bu güzeller için.

    YanıtlaSil
  4. Mutfak notları linklerimde yokmuş Melisa, hemen ekledim!

    YanıtlaSil
  5. Melisa, blogumu ziyaretin ve guzel yorumun icin tesekkurler. Ne guzel bir pastaymis bu kalpli olan. Etkinlige belki bu pastayla katilirsin, ne dersin? Gorusmek uzere...

    YanıtlaSil
  6. Kalbim sende pastasında kalbimm kaldı

    YanıtlaSil
  7. canım siten çok hoş,yorumun içinde tşk ederim bende seni ekledim linklerime sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  8. menü harika,hele kalpi pasta tam kalbimden vurdu,cok güzel olmus canim eline saglik.
    Simdiden sevgililer günün kutlu olsun

    YanıtlaSil
  9. Teşekkürederim Melisa cım. Bende hemen seni linklerime ekliyorum seni her zaman bekliyorum. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  10. Melisa'cigim,
    Ellerine saglik, oneriler de muhtesem tesekkurler.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. melisa örneklerin harika ellerine sağlık canım öptüm bay

    YanıtlaSil
  12. Selamlar canım kalbim sende pastasını çok beğendim tarifi bekliyorum :))

    YanıtlaSil
  13. Melisaaaa, hepiciği harika bunların cancağızım valla..Tarifler için çok bekletme,
    Sevgililer günün kutlu olsun..

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Melisa ziyaretin için teşekkür ederim. Ellerine sağlık hepsi birbirinden güzel gözüküyor. Sevgililer gününüz kutlu olsuun..Arkadaşlarınıza eklerseniz Mutlu olurum. sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. wayy.. harika gözüküyor bunlar. ellerine sağlıkkkk

    YanıtlaSil
  16. Çok güzel yorumlar, zevkle okuyorum.

    YanıtlaSil
  17. elinize saglik .
    ismi hosuma gitti

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Hurma tatlisi