12 Şubat 2008 Salı
ISPANAKLI KİŞ
Malzeme Listesi :
100 gr. margarin veya tereyağ 1 yumurta 1 çay kaşığı tuz bir fiske şeker 3-4 yemek kaşığı soğuk su iç malzemesi: 1 kg ıspanak 1 kutu krema 1 su bardagi kasar peyniri rendesi tuz ve istenilen baharatlar
Yapılışı :
ıspanakları biraz haşlayıp suyunu süzelim.suyu tamamen süzülen ıspanağa kremayı ekliyoruz.ıspanağın soğuması lazım sıcak halde eklemiyoruz kremayı. kaşar rendesi tuz ve istenilen baharatlarla tatlandırılır hamur malzemesini yoğurup unlu zeminde merdaneyle açalım.yağlanmış kalıba hamuru parçalamadan dikkatlice seriyoruz.kanrlarındaki fazla parçaları koparıp alıyoruz.iç malzemeyide hamurun üzerine eşit şekilde yayıp hamurun rengi istediğimniz hale gelince(hafif pembe) fırından alıyoruz afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Hurma tatlısı 3 su bardağı irmik 1 su bardağı un 100 gr tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ılık su 2 ...
-
100 gram tereyağı 1 yumurta bir çay kaşığı tuz bir yemek kaşığı yoğurt bir yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı sıvı yağ bir çay kaşığı...
-
1 yumurta 1 cay bardagi yoğurt 1 cay bardagi sut 1 cay bardagi sivi yağ 1,5 cay bardagi irmik 1,5 su bardagi un 2,5 cay kadis...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim