12 Şubat 2008 Salı

ISPANAKLI KİŞ


Malzeme Listesi :
100 gr. margarin veya tereyağ 1 yumurta 1 çay kaşığı tuz bir fiske şeker 3-4 yemek kaşığı soğuk su iç malzemesi: 1 kg ıspanak 1 kutu krema 1 su bardagi kasar peyniri rendesi tuz ve istenilen baharatlar
Yapılışı :
ıspanakları biraz haşlayıp suyunu süzelim.suyu tamamen süzülen ıspanağa kremayı ekliyoruz.ıspanağın soğuması lazım sıcak halde eklemiyoruz kremayı. kaşar rendesi tuz ve istenilen baharatlarla tatlandırılır hamur malzemesini yoğurup unlu zeminde merdaneyle açalım.yağlanmış kalıba hamuru parçalamadan dikkatlice seriyoruz.kanrlarındaki fazla parçaları koparıp alıyoruz.iç malzemeyide hamurun üzerine eşit şekilde yayıp hamurun rengi istediğimniz hale gelince(hafif pembe) fırından alıyoruz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Klima, Soğutma Uzmanından Alınır