14 Nisan 2014 Pazartesi

BİBERLİ EKMEK HATAY YÖRESİNDEN


merhabalar blogcanlarım biberli ekmeklerim geldiii
hatay,mersin,adana tarafında yapılan bol acılı nefis bişey bunlar

geçelim hemen tarif


HAMUR MALZEMESİ
2,5 su bardağı süt(yarı yarıya suda ekleyebilirsiniz)
1su bardağı sıvı yağ
1paket yaş maya(1yemek kaşığı kuru mayada olabilir)
1tatlı kaşığı tuz
1yemek kaşığı şeker
aldığı kadar un(yumuşak ele çok yapışmayan bir hamur olacak)



ÜST MALZEMESİ:
1 çay bardağı kadar zeytinyağı
2orta boy soğan soğan
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı nane
1/2 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı acı biber(toz,pul)
HAZIRLANIŞI:
ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurup dinlenmeye alıyoruz.diğer tarafta minik doğradığımız soğan ve biberleri yakmadan zeytinyağında soteliyoruz.üzerine salçasını ekleyip ben azıcıkta su ekledim ekmeklerin üzerine kolay sürülebilmesi için.ocağı kapatıp baharatlarını ekliyoruz
diğer yanda mayalanan hamurdan yumurta kadar bezeler alıp tepsiye sıralıyoruz.elimizle biraz bastırıp yassıltıyoruz

soğuyan harçtan eşitce üzerlerine yayıp fırına veriyoruz.
çok lezzetli pizza  tadında nefiss pufidik ekmekcikler oluyor .çocuklar ve sunduğum misafirlerim çok beğendiler .tarifler alındı .deneyin pişman olmayacaksınız
sağlıkla ve afiyetle kalın




1 yorum:

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler