14 Nisan 2014 Pazartesi
BİBERLİ EKMEK HATAY YÖRESİNDEN
merhabalar blogcanlarım biberli ekmeklerim geldiii
hatay,mersin,adana tarafında yapılan bol acılı nefis bişey bunlar
geçelim hemen tarif
HAMUR MALZEMESİ
2,5 su bardağı süt(yarı yarıya suda ekleyebilirsiniz)
1su bardağı sıvı yağ
1paket yaş maya(1yemek kaşığı kuru mayada olabilir)
1tatlı kaşığı tuz
1yemek kaşığı şeker
aldığı kadar un(yumuşak ele çok yapışmayan bir hamur olacak)
ÜST MALZEMESİ:
1 çay bardağı kadar zeytinyağı
2orta boy soğan soğan
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı nane
1/2 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı acı biber(toz,pul)
HAZIRLANIŞI:
ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurup dinlenmeye alıyoruz.diğer tarafta minik doğradığımız soğan ve biberleri yakmadan zeytinyağında soteliyoruz.üzerine salçasını ekleyip ben azıcıkta su ekledim ekmeklerin üzerine kolay sürülebilmesi için.ocağı kapatıp baharatlarını ekliyoruz
diğer yanda mayalanan hamurdan yumurta kadar bezeler alıp tepsiye sıralıyoruz.elimizle biraz bastırıp yassıltıyoruz
soğuyan harçtan eşitce üzerlerine yayıp fırına veriyoruz.
çok lezzetli pizza tadında nefiss pufidik ekmekcikler oluyor .çocuklar ve sunduğum misafirlerim çok beğendiler .tarifler alındı .deneyin pişman olmayacaksınız
sağlıkla ve afiyetle kalın
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Hurma tatlısı 3 su bardağı irmik 1 su bardağı un 100 gr tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ılık su 2 ...
-
100 gram tereyağı 1 yumurta bir çay kaşığı tuz bir yemek kaşığı yoğurt bir yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı sıvı yağ bir çay kaşığı...
-
margarin kullanmak istemiyorsanız size süpper bi kurabiye tarifim var içinde margarin var zannedeceksiniz onun verdiği kıtırlık kıvam herşey...
Çok güzel görünüyorlar...
YanıtlaSil