2 su bardağı süt
1.5 su bardağı un(kıvama göre artırılabilir)
yapım paket kuru maya(mini tek kullanımlık paket)
1 çay kaşığı tuz
1çay kaşığı şeker
iç malzemesi için :ceviz
kızartmak için: sıvı yağ
bulamak için: yumurta
şerbeti:
2,5su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
bikaçdamla limon
hazırlanışı:
hamur malzemesini güzelce karıştırıp mayalanması için bekletiyoruz(krep kıvamında bir hamur olacak)
mayalanan hamurdan minik yuvarlaklar döküp tek yönlü pişiriyoruz
tüm hamuru pişirdikten sonra gözenekli kısma bolca ceviz içi koyup kenarlarını elimizle bastırarak yapıştırıyoruz
zaten çok kolay yapışıyor
minik poğaça şeklinde tatlılarımız kızarmaya hazır
çırpılmış yumurtaya bulayıp güzelce kızartıyoruz
kızarmış kadayıflarımızı önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbete batırıp bikaç dk bekletip servis tabağına alıyoruz
işte nefis kadayıfımız hazır
afiyetle kalın
canım ellerine sağlık annem çok yapardı çocukluğumun ramazanları geldi aklıma sevgileer..
YanıtlaSilGörüntüsü harika. Hazır satılan bir şeyi evde yapmak.işte yemek bloğu.ayrıntı taş kadayıfı evde yapmak bravo.
YanıtlaSilEllerine sağlık çok sevdiğim bir tatlı sevgiler...
YanıtlaSilMuhteşem gözüküyor...
YanıtlaSilBende yapmistim ve cook sevdigim bir lezzet... emeklerinize saglik...
YanıtlaSilAaaa dmeek istiyorum:)
YanıtlaSilÇok kolaymış bu kadayıfı yapmak
Çok sevdiğim bir tatlıdır
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
Ben çok ama çok severim taş kadayıfını ama Danimarkada bulamıyorum,yazın yeme şansımız oluyordu şimdi bu şansı siz evime mutfağıma getirdiniz.Çok teşekkürler değerli akadaşım.Hemen deneyeceğim.Selamlar,sevgiler.
YanıtlaSilNefis olur,çok severim.Ellerine sağlık,sevgiler:)
YanıtlaSilellerinize sağlık çok severim bu tatlıyı
YanıtlaSilyaptım ama ben kızartmadım genede güzeldii
YanıtlaSilmerhaba tarifinizi yeni gördüm
YanıtlaSildenemek istiyorum bir sorum olacak mümkünse dökülen hamurun iki tarafıda kızarıyormu acaba teşekkür ederim.
merhaba harika güçlü hamurların tek tarafı pişiriliyor .diğer tarafı birbirine yapıştırmak için pişirmiyoruz
Sil