20 Aralık 2012 Perşembe

HAŞHAŞ EZMELİ KIVRIM ÇÖREK AMASYA ÇÖREĞİ



Malzemeler;
Hamur için; 
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
İç malzemesi;
1 kase kavrulup öğütülmüş haşhaş

1çay bardağı sıvı yağ
üzeri için yumurta sarısı

hamuru yoğurup mayalanması için üzerini örtüp bırakıyoruz
mayalanan hamuru unlu zeminde bir parmak tan biraz daha ince açıyoruz.haşhaş ve sıvıyağı karıştırıp sürülebilir bir kıvam almasını sağlıyoruz.hamurun üzerine bolca haşhaş ezmesi sürüyoruz
hamurdan uzun şeritler kesip iki ucundan tutup zıt yönlerde  çevirerek fırın tepsisine alıyoruz
üzerine yumurta sarısı sürüp fırınlıyoruz

9 yorum:

  1. Elinize sağlık, ne zamandır haşhaşlı çörek yapmamıştım.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor eminim tadıda öyledir elinizesağlık.

    YanıtlaSil
  3. Muhteşem görünüyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Şekli çok güzel olmuş bence, servisi kolay. Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. evde maya var denesemmi acaba???
    ellerine sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  6. çok güzel görünyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Başlığı okumasam ben bunu baklava tarifi olarak okurdum.Aynı bir baklava görünümünde harika bir börek haşhaşlıları bende pek severim elin dert görmesin canım

    YanıtlaSil
  8. mis gibide kokar ki bu pişerken..nefis görünüyor canım ellerine sağlık....:)

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel görünüyor çörekler Melisacım, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler