22 Kasım 2012 Perşembe

KONYANIN MEŞHUR SACARASI

Malzemeler:
500 gr. kaymak
1 adet yumurta
1 paket kuru maya
1 bardak süt
1 bardak sıvıyağ
1 bardak su
1 tatlı kaşığı sirke
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
Açmak için;
Nişasta ve Un
Üzeri için;
Pudra şekeri
Yapılışı: yoğurma kabına 1 yumurta kırılır, üzerine 1’er bardak su, sıvı yağ ve süt dökülür. 1 tutam tuz, 1 tatlı kaşığı sirke ve 1 paket kuru maya eklenir. Azar azar un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır. 1 bardak un ve nişasta karıştırılır.(bire bir oranda karıştırılıyor karışım bitince tekrar karıştırabilirsiniz ben saklama kabında bolca karıştırıyorum kalanı tekrar hamur açarken kulanırım artmasın derseniz az az karıştırıp kullanabilirsiniz) Unlu ve nişastalı zeminde bezeler tatlı tabağı büyülüğünde açılır.2 beze üst üste konularak yeniden açılır ve tepsi büyüklünde incecik tek bir yufka elde edilir. Kalan bezeler de aynı şekilde açılır.
500 gr. kaymak tavada eritilir. İlk yufka kaymaklanır ve çarşaf gibi karşılıklı kenarları ortada buluşacak şekilde toparlanır. Gül gibi sarılıp tepsinin ortasına yerleştirilir. Kalan yufkalar da aynı şekilde kaymaklanıp büzülür ve tepsideki gül şeklindeki hamurun etrafına sarılır (Kol böreği gibi) Üzerine kalan kaymak sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir. Üçgen dilimlere ayrılır ve üzerine pudra şekeri elenerek serpilir.
Sacarası servise hazırdır                                                                                       










13 yorum:

  1. Amanın ne harika bir görüntü, lezzetini tahmin edebiliyorum.
    Ellerinize sağlık, kalkıp size geleceğim:)

    YanıtlaSil
  2. elifcim teşekkür ederim beklerim canım çayda var

    YanıtlaSil
  3. bu ne güzel bi şey,eline sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Cok güzel görünüyor zahmetli bir tarif afiyetler olsun hayirli aksamlar canim.

    YanıtlaSil
  5. Ohh çayın yanında da ne güzel olur :)
    Nefis görünüyor, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Çok leziz ve iştah açıcı olmuş. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar..

    YanıtlaSil
  7. Ah ne çok severim sacarasını :) Tabi sizin de yaptığınız gibi şerbetsiz hali orjinaldir, maalesef yöresel Konya yemeği veren yerlerde şerbetli yapıyorlar..
    Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. elinize sağlık bir konyalı olarak herkesin bu güzelliğin tadına bakmasını tavsiye ederim:)

    YanıtlaSil
  9. açarken kullanılan nişasta ve un ölçüsü aynımı acaba birebirmi kullanılıyor yardımınız için şimdiden teşekkürler AYTEN

    YanıtlaSil
  10. sevgili ayten bire bir oranda un ve nişasta karıştırıyoruz
    tarifede açıklamayı yazdım şimdi :)
    kalanını kullanırım dersen bolca karıştır artmasını istemezsen 1er bardak karıştırıp bitince tekrar karışım yaparsın

    YanıtlaSil
  11. çok teşekkür ederim açıklamanız için tekrar ellerinize sağlık Ayten

    YanıtlaSil
  12. rica ederim Ayten ben teşekkür ederim
    görüşmek üzere :)

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık Melisacım.

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler