14 Şubat 2012 Salı

SALÇALI SOSLU KAYSERİ MANTISI


Manıtmızı tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra başka bi tencerede tereyağını eritip içine3-4tane rendelenmiş domates,salça bol sarımsak kokusu çıkana kadar bikaç tur çeviriyoruz
sonra mantıları ekleyip güzelce karıştırıyoruz
servis tabaklarına alıp üzerine bol sarımsaklı yoğurt 
ben mantıyı hazırlayıp dondurucuya kaldırdım
isterseniz ev yapımı mantı isterseniz vaktiniz yoksada hazır mantılarla yapabilirsiniz
sadece suda haşlayıp üzerine yoğurtla da seviyorum ama bu daha aromalı ve güzel görünüyor gözüme
afiyetler olsun

8 yorum:

  1. ellerine sağlık nefis görünüyor..sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Kayseri yemekleri nasıl enfestir.
    Hele hele mantısı. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Mnati olsun Kayseri mantisi olsun.
    Bayilirim. Gerci ben manti denilince bayiliyorum zaten..))
    Elinize saglik olsun...

    YanıtlaSil
  4. Cok güzel olmus canim...
    ellerine saglik
    :-)))

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyor,Kayseride hafif sulu yaparlar böyle salçalısını süper oluyor.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık gel de yeme şimdi:)

    YanıtlaSil
  7. nasıl canım istedi şimdi yaa,bir mantı borcun oldu haberin olsun

    YanıtlaSil
  8. offfffff
    cok guzelllllll
    biz birazdaha iri yapariz .........
    kendimizide icinin kiymasi bol olsun diye buyuk yapiyoruz der,kandiririz:)))))

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler