14 Şubat 2012 Salı

KIRMIZI LAHANA TURŞUSU


turşunun her türünü çeşidini çok severiz
helede bulgur işi varsa yanında olmazsa olmaz
renk renk çeşit çeşit acılı ekişili  hımmmm canım çekti şimdi :)

sevgili izleyenlerim değişik yöresel tarifleriniz varsa yada size özel beğenilen göndermek paylaşmak isterseniz iletişim adresim
mutfaknotlarim@hotmail.com




malzemeler:

           3 orta boy kırmızı lahana
            7-8  diş sarmsak
             tuz
           Zeytinyağı 1türk kahve fincanı kadar
           yeteri kadar sirke(lahanaları doldurduktan sonra üzerini kapatacak kadar)
           5-6 adet cin biberi
           isteğe bağlı tane karabiber 
     
 malzemelerden 5 kiloluk kavonoz doluyor.



Sağlıcakla ve afiyette kalın.

4 yorum:

  1. Allahhhh bayılırımmmm turşuya:)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel oluyor bende yapıp dolaba koyuyorum, herzaman elimin altında oluyor.
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Cin biberi mi, ne hoş isim .Acımı ki öyle denmiş.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. oh turşuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:)

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler