tarifim lezzet dergisinden
sadece taze nanem yok
çok leziz ve bence sevgililer gününü kutlayacak şık kırmızı sofralar kuracaksanız bu tatlınız olabilir
ben14şubatı kutlayan biri değilim ama oğlum ayva tatlısı hastası bayıla bayıla yedi
malzemeler:
- 4ayva
- 4 su bardağı vişne suyu
- 1 kahve fincanı esmer şeker
- 1-2 çubuk tarçın
- 6-7 diş karanfil
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 200 ml süt kreması
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 kahve fincanı file antepfıstığı
- Birkaç nane yaprağı
hazırlanışı:
Ayvaları soyup ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını oyarak çıkarın. Yayvan bir tencereye ayvaları dizin. Aralarına ayva çekirdeklerini serpiştirin. Üzerine tozşeker, tarçın, karanfil ve vişne suyunu gezdirip orta ateşte pişmeye bırakın. Ayvaların diğer tarafını çevirip yumuşayana ve pembeleşene kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
Süt kremasını bir kaba boşaltıp koyulaşana kadar mikserle çırpın. Soğuyunca ayvaları tencereden alın. Pişirme suyunda nişastayı eritin. Ayva tatlılarını servis tabağına alıp hafif pelteleşmiş sosunu çevresine gezdirin. Ayvaların ortasını krema ile doldurup fıstık ve taze nane ile süsleyin.
http://www.lezzet.com.tr/tarifler/detay.aspx?id=1945##ixzz1mIYyH9GO
Aa inanmıyorum gıda boyası diye düşünmüştüm vişne suyuymuş rengi veren, harika.
YanıtlaSilVişneyle yapma fikri süper, bayıldım.Elinize sağlık
YanıtlaSilçok güzel tamda zamanı Melisacım ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler..
canım eline sağlık benim de sırasını bekleyen ayva tatlım var eline sağlık görüntü süper
YanıtlaSilHayirli aksamlar canim .Ben sezin blogunuza daha önce 97 ci izleyici olarak katildim blogunuza .Ellerinize emeklerinize saglik blogunuzu daha iyi takip ede bilmek icin sizi diyer can doslarimin yanina takip listeme aliyorum .hayirli huzur dolu aksamlar canim öptüm.
YanıtlaSilEllerine sağlık çok güzel görünüyor eminim tadı da öyledir. Ben sade olarak yapmıştım böylesini deneyeceğim.
YanıtlaSilbencede tam günün uygun olmuş,ellerine sağlık,afiyetler olsun...
YanıtlaSil