25 Şubat 2011 Cuma

İNCİRLİ KURABİYE

kurabiye tarifini  sevgili CAFESARDUNYA dan aldım.
bu kurabiyeleri bilgisayar kurusumuzun sonunda yapacağımız veda çayı için hazırladım
incirin kabukları olmadığı için bence yemesi çok keyifli kurabiyeler
arkadaşıma tarifi için teşekkür ediyorum
tarifi sizlere aktarıyorum şimdi

malzeme tarif ve  tarifin içinde yer alan minik resimler cafesardunyaya ait

Malzemeler :incirli hamur için ;
1 yumurta sarısı
2/3 su bardağı toz şeker
100 gr tereyağı ya da margarin
Yarım paket kabartma tozu
12 adet kuru incir
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı ceviz
vanilyalı hamur için ;
1 yumurta akı
150 gr. tereyağı ya da margarin
½ su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
arasına serpmek için ;
kakao
üzerine ;
1 paket bitter çikolata ( 80 gr.)
1/2 çay bardağı krema

Yapılışı :
İncirli hamur için ;
İncirleri açıp içlerini bıçak yardımıyla çıkarıp bir kapta biriktiriyoruz. İncirlerin kabuklarını kullanmıyoruz.... Ayrı bir kapta yumuşamış tereyağı ,toz şeker ve yumurta sarısını mikser yardımıyla çırpıyoruz. Çıkardığımız incir çekirdeklerini bu karışıma ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. Çekirdekler iyice dağılıp karışana dek çırpıyoruz. Ayrı bir kapta eleyerek ; un ,kabartma tozu ,tarçın ve elimizle iri parçalara böldüğümüz cevizleri harmanlıyoruz. Bu karışımı yumurtalı karışıma katarak elimizle yoğurup yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlıyoruz. Hamuru streç filme sarıp buzdolabına koyuyoruz.
Vanilyalı hamur için ;
Bir kapta yumurta akı ,toz şeker ve tereyağını mikserle çırpıyoruz. Ayrı bir kapta eleyerek karıştırdığımız ; vanilya ,kabartma tozu ve unu yumurtalı karışıma ilave ederek elimizle yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve yine streç filme sarıp buzdolabında dinlendiriyoruz.
Yarım saat sonra hamurları dolabtan çıkarıp iki parçaya ayırıyoruz. Öncelikle vanilyalı hamuru ,un sreptiğimiz bir zeminde 8-10 cm. eninde ,yaklaşık 30 cm boyunda ve 1 cm kalınlığında açıyoruz. Açtığımız hamurun üzerine tel süzgü yardımıyla kakao serpiyoruz. İncirli hamuru elimizle uzatarak kalın bir ip gibi yuvarlayıp vanilyalı hamurun üzerine koyuyoruz. Kakaonun bulaşmamasına özen göstererek vanilyalı hamuru kıvırıp incirli hamur ortasında kalacak şekilde iki ucu birleştiriyoruz. Bir tepsiye alıp buzdolabında 20-25 dakika kadar bekletikten sonra ,6-7 cm kalınlığında keserek yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Önceden 175 derecede ısıttığımız fırında ,beyaz kalacak şekilde ,yaklaşık 20 dakika kadar pişirip fırından çıkarıyoruz. Kurabiyeler soğuduktan sonra ,benmari usulü eritip krema ile karıştırdığımız çikolatayı ,yağlı kağıttan hazırlayıp ucunu minicik kestiğimiz huni yardımıyla kurabiyelerin üzerine dekoratif bir şekilde sıkıyoruz. Çikolatanın donmasını bekleyip servis yapıyoruz

6 yorum:

  1. inciri zaten çok severim birde kurabiyede olunca başka bir güzel,ben bu lezzeti tadanlardanım canım eline sağlık....

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım nefis görünüyorlar..sağlıkla kal..

    YanıtlaSil
  3. kurabiye harika görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. saolun arkadaşlar
    afiyet olsun gül cüm

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel, çok leziz ve iştah açıcı olmuşlar. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Klima, Soğutma Uzmanından Alınır