30 Aralık 2010 Perşembe

BUMBADA COCOSTAR

malzemeler


hamur malzemeleri
  • 250 gr oda ısısında margarin(tercihen tereyağı)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
      İç malzemesi-1 
  • 1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 fincan süt
      Tüm malzemeler karıştırılıp hafif pişirilir. Vakit varsa 1 gece kapalı kapta dolapta bekletilir.
      İç malzemesi-2
  • 1 orta boy taze hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı toz şeker
      Hindistan cevizinin iç kısmı ayrılır ve toz şekerle birlikte robottan geçirilir.
      Üzerine
  • Fırından çıkınca üzerine dökmek için şekerli su(3 su bardağı şekere çözünene kadar su ekledim)
  • Benmari usulü eritilmiş çikolata
      YAPILIŞI:  Yoğurduğunuz hamurdan parçalar koparıp içini açın ve hindistan cevizli harçtan doldurun. Kapatıp elinizle şekil verin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizip  pişirin. Fırından çıkınca üzerine soğuk şekerli suyu dökün. Biraz bekletip eritilmiş çikolata ile kaplayın.

ben iç harcı kuru hindistan cevizi ile hazırladım
1çay bardağı toz şeker
1su bardağı hindistan cevizi
1çay bardağı su

afiyetle ve sağlıcakla kalın
Allah'a emanet olun

6 yorum:

  1. Merhabalar, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.
    Ayrıca yeni yılın sağlık ve mutluluk getirmesini diler yeni yılınızı tebrik ederim.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. tarifini dört gözle bekliyorum ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. bol şanslı,huzurlu ve saglıklı seneler diliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Melisacığım hemen gelsin bayılırım hindistan cevizli pastalara,tarif harika gözüküyor yok yok en iyisi pastanın kendisi gelsin bana:)

    YanıtlaSil
  5. Ayyy çok nefis bir şey tarifi bekliyorum:))

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler