malzemeler
hamur malzemeleri
- 250 gr oda ısısında margarin(tercihen tereyağı)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
İç malzemesi-1
- 1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 fincan süt
Tüm malzemeler karıştırılıp hafif pişirilir. Vakit varsa 1 gece kapalı kapta dolapta bekletilir.
İç malzemesi-2
- 1 orta boy taze hindistan cevizi
- 1 çay bardağı toz şeker
Hindistan cevizinin iç kısmı ayrılır ve toz şekerle birlikte robottan geçirilir.
Üzerine
- Fırından çıkınca üzerine dökmek için şekerli su(3 su bardağı şekere çözünene kadar su ekledim)
- Benmari usulü eritilmiş çikolata
YAPILIŞI: Yoğurduğunuz hamurdan parçalar koparıp içini açın ve hindistan cevizli harçtan doldurun. Kapatıp elinizle şekil verin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizip pişirin. Fırından çıkınca üzerine soğuk şekerli suyu dökün. Biraz bekletip eritilmiş çikolata ile kaplayın.
ben iç harcı kuru hindistan cevizi ile hazırladım
1çay bardağı toz şeker
1su bardağı hindistan cevizi
1çay bardağı su
afiyetle ve sağlıcakla kalın
Allah'a emanet olun
Merhabalar, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.
YanıtlaSilAyrıca yeni yılın sağlık ve mutluluk getirmesini diler yeni yılınızı tebrik ederim.
Saygılarımla.
tarifini dört gözle bekliyorum ellerine sağlık.
YanıtlaSileee bekliyoruz o zaman:)
YanıtlaSilbol şanslı,huzurlu ve saglıklı seneler diliyorum.
YanıtlaSilMelisacığım hemen gelsin bayılırım hindistan cevizli pastalara,tarif harika gözüküyor yok yok en iyisi pastanın kendisi gelsin bana:)
YanıtlaSilAyyy çok nefis bir şey tarifi bekliyorum:))
YanıtlaSil