14 Ocak 2010 Perşembe

KAVURMA EŞLİĞİNDE NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI



PİLAV:

1ölçü pirince1,5ölçü su ekleyerek ve pirinçleri kavurarak hazırlarım pilavımı

kavurma ise:

etleri kuşbaşı doğrayıp düdüklü tencereye üzerini azıcık geçecek kadar su ekleyip 30dk pişiriyorum

tuz asla eklemiyoruz

benim termo denilen en eski modellerden bi düdüklü tencerem var

bazı yemekleri özellikle onda yaparım pişen yemek lokum gibi olur

bazı sebzelerle türlü yaparım aynen güveç tadında

düdüklü çok önemli ayrıntı burada

pişen etleri suyundan süzüp başka bir tavada biraz yağda tuzunuda ekleyerek kavururum

et yağı olursa lezzeti dahada güzel olur

sunumda pilavı kalıba alıp çevirdim etleride ortasına ve çevresine yetleştirdim

afiyetle
düdüklü bu
ayrıca bunda kekte çok güzel olur yakında onuda yayınlayacağım

9 yorum:

  1. ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık.kallavi bir yemek olmuş.afiyet olsun demekden başka ne gelir elden.sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Canim pastan harika görünüyor.Hersey tek kelime harika ellerine saglik kavurma nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  4. Ah Ah nasıl güzel olurdu şimdi. Yanında da ayran. Mis mİs

    Ellerine sağlık canım

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. çok hoş görünüyor... Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Bayılırım kavurmaya,ellerine sağlık,harika görünüyor...

    YanıtlaSil
  7. nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık harika görünüyor kavurma ve pilav muhteşem ikilii

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık canım benim misss miss alttaki pastadan kaldıysa bir dilim almak isterdim harika görünüyor canım çekti:)bye

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler