PİLAV:
1ölçü pirince1,5ölçü su ekleyerek ve pirinçleri kavurarak hazırlarım pilavımı
kavurma ise:
etleri kuşbaşı doğrayıp düdüklü tencereye üzerini azıcık geçecek kadar su ekleyip 30dk pişiriyorum
tuz asla eklemiyoruz
benim termo denilen en eski modellerden bi düdüklü tencerem var
bazı yemekleri özellikle onda yaparım pişen yemek lokum gibi olur
bazı sebzelerle türlü yaparım aynen güveç tadında
düdüklü çok önemli ayrıntı burada
pişen etleri suyundan süzüp başka bir tavada biraz yağda tuzunuda ekleyerek kavururum
et yağı olursa lezzeti dahada güzel olur
sunumda pilavı kalıba alıp çevirdim etleride ortasına ve çevresine yetleştirdim
afiyetle
düdüklü bu
ayrıca bunda kekte çok güzel olur yakında onuda yayınlayacağım
ellerine sağlık canım
YanıtlaSilelinize sağlık.kallavi bir yemek olmuş.afiyet olsun demekden başka ne gelir elden.sevgiler
YanıtlaSilCanim pastan harika görünüyor.Hersey tek kelime harika ellerine saglik kavurma nefis görünüyor
YanıtlaSilAh Ah nasıl güzel olurdu şimdi. Yanında da ayran. Mis mİs
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
sevgilerimle
çok hoş görünüyor... Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBayılırım kavurmaya,ellerine sağlık,harika görünüyor...
YanıtlaSilnefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgilerimle...
YanıtlaSilellerinize sağlık harika görünüyor kavurma ve pilav muhteşem ikilii
YanıtlaSilellerine sağlık canım benim misss miss alttaki pastadan kaldıysa bir dilim almak isterdim harika görünüyor canım çekti:)bye
YanıtlaSil