4 Temmuz 2009 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI DOLMA HARCI(İÇİ)






MALZEMESİ:

2-2,5 su bardağı pirinçpirinç

6-7 adet büyük soğan

3/4 bardak zeytinyağı

1 adet büyük domates

3-4 yemek kaşığı dolmalık fıstık

3-4 yemek kaşığı kuş üzümü

1/2 demet nane

1 demet maydonoz

1/2demet dereotu

1 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

2 çay kaşığı yenibahar

2 çay kaşığı karabiber


pirinçleri güzelce yıkayalım

Diğer yandan bir tencereye zeytinyağı, küçük doğranmış soğanlar, çam fıstığı, tuz koyarak kuvvetli ateşte 20 dakika kavurun. Soğanlara pirinçleri de katarak bir süre daha kavurun. Sonra aynı tencereye sıcak su, kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış ve kıyılmış domatesleri, üzüm ü karabiber, yenibahar, toz şeker, doğranmış naneleri ve dereotunu ilâve ederek iyice karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak 15-20 dakika pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. Sonra ateşten indirin, dolmalarda kullanın

3 yorum:

  1. ellerine sağlık
    teşekkürler tarif için

    YanıtlaSil
  2. yaz aylarının en favori lezzeti.çok güzel görünüyor canım eline yüreğine sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Uzun zamandır görüşememiştik birbirinden güzel tarifler ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...