açıkçası ilk önce denemeyi pek gözüm yemedi
sonra hadi dedim bekle bekle olmayacak
sevgili ninodan tarifi aldım kolları sıvadım
burada uyulması gereken tek şey verilen ölçülere ve sürelere kesinlikle uyulmalı
ben marshmallov ların altına yuvarlak bisküviler hazırladım
sonra gıda boyası ile renklendirdiğim hindistan cevizine buladım
birkaçınıda deneme amaçlıu çikolata sosa buladım.oda harika oldu bende
korkmayın hemen deneyin
alt kat bisküviyi zencefilli düğme kurabiye tarifimle yaptım,yanlız zencefil eklemeden
alt kat bisküviyi zencefilli düğme kurabiye tarifimle yaptım,yanlız zencefil eklemeden
MALZEMELER
21 gr toz jelatin veya 21 gr karsiligi
21 gr toz jelatin veya 21 gr karsiligi
120 ml soguk su
400 gr cok ince cekilmis pudra sekeri (Siz robottan 3 kez cektiginiz sekeri kullanabilirsiniz)
400 gr cok ince cekilmis pudra sekeri (Siz robottan 3 kez cektiginiz sekeri kullanabilirsiniz)
60 ml su
1 cay kasigi tuz
Varsa vanilya ekstresi ya da cubuk vanilya
Nisastali Karisim Icin
1 cay bardagi ince seker
1 cay bardagi nisasta
YAPILISI
Jelatini derin bir kabin icine alin ve soguk su ilavesi ile 10 dakika mikserle bembeyaz ve yogun kopuk olana kadar cirpin. Bu yogunlugu ve beyazligi mutlaka elde etmelisiniz. Cirpma surelerine cok dikkat edin ve aynen uygulayin. Yoksa basarisiz olursunuz. Kalin tabanli celik tencereye pudra sekerini, misir surubunu, suyu ve tuzu ilave edin, kar haline gelen jelatini de ekleyip, kisik ateste surekli karistirarak pisirmeye baslayin. Cubuk vanilya kullanacaksaniz simdi ekleyin. Karisim kaynamaya basladiginda, cubuk vanilyayi icinden alin. Karisim kaynamaya basladiktan sonra sure tutun ve tam 10 dakika sonra (ya da evde sivi olceriniz varsa derece 240 gosterdigi zaman) atesten alin. Karisim beyazdan krem rengine donmus ve biraz da yogunlasmis olacak. Karisimi derin bir kaseye aktarin.
1 cay kasigi tuz
Varsa vanilya ekstresi ya da cubuk vanilya
Nisastali Karisim Icin
1 cay bardagi ince seker
1 cay bardagi nisasta
YAPILISI
Jelatini derin bir kabin icine alin ve soguk su ilavesi ile 10 dakika mikserle bembeyaz ve yogun kopuk olana kadar cirpin. Bu yogunlugu ve beyazligi mutlaka elde etmelisiniz. Cirpma surelerine cok dikkat edin ve aynen uygulayin. Yoksa basarisiz olursunuz. Kalin tabanli celik tencereye pudra sekerini, misir surubunu, suyu ve tuzu ilave edin, kar haline gelen jelatini de ekleyip, kisik ateste surekli karistirarak pisirmeye baslayin. Cubuk vanilya kullanacaksaniz simdi ekleyin. Karisim kaynamaya basladiginda, cubuk vanilyayi icinden alin. Karisim kaynamaya basladiktan sonra sure tutun ve tam 10 dakika sonra (ya da evde sivi olceriniz varsa derece 240 gosterdigi zaman) atesten alin. Karisim beyazdan krem rengine donmus ve biraz da yogunlasmis olacak. Karisimi derin bir kaseye aktarin.
Sicakken mikserle cirpmaya basliyoruz sekerimizi. 15 dakika cirpiyoruz ve renk yine beyaza donuyor. Hacmi ve yogunlugu artiyor.
Mikserle cirparken kaseyi de sabitlemeniz gerekiyor. Vanilya ekstresi kullanacaksaniz, simdi 3/4 cay kasigi kadar ilave edin ve iyice karistirin.
Artık sade haliyle hazir marshmallow seker.
.20 cm kare borcamin icini once ince bir tabaka firca ile yaglayin ve nisasta ile ince sekeri iyice karistirip, ayrisini yaglanmis borcama serpistirin ve sekeri bu karisimin uzerine dokup, duzleyin. Kalan nisastali karisimida sekerlerin uzerini ortecek sekilde serpistirin ve borcamin uzerini ortmeden buzdolabina kaldirin. 5-6 saat buzdolabinda bekletin
5-6 saat sonra sekerleriniz hazir, ister bicakla, ister mutfak makasiyla kesip servis yapin.
AFIYET OLSUN
AFIYET OLSUN
Oy oy nefis görünüyor canım.üzerindeki pembişlere bayıldım.ellerine sağlık.sevgilerimle...
YanıtlaSilCanım harika görünüyor ellerine sağlık sen yapar
YanıtlaSilsında olmazmı süpersin öptüm...
ben hala yapmaya cesaret edemıyorum ama :) ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
YanıtlaSilbende denemeye çalışmıştım ama görüntü başarılı ama tadı pek iyi değildi..tabiki ben özel olarak marhmallov yapmadım ona benzeyen bi şey kullanmıştım...
eminim gerçek marshmallow ile daha güzel oluyordur..
ellerine sağlık..harika görünüyor
Ellerine sağlık canım bende denemek istiyorum bu lezzeti bende disalde görmüştüm...
YanıtlaSilTek kelime ila şahane canımcım. Ellerine sağlık. Yegenler için denenecek emin ol..Süpersin
YanıtlaSilSevgiler
Nefis görünüyor Melisacığım.Ellerine sağlık.Öptüm.
YanıtlaSilharika gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım......
YanıtlaSilcanim elcagizlarina saglik pek nefis gorunuyorlar mis gibi afiyet seker olsun
YanıtlaSilçocukluğumu hatırlattın bana...fazla çeşit olmadığı için çok yerdik...yapılabilir olması çok güzel...ellerine sağlık...
YanıtlaSilVallahi tebrik ederim.Herkesin cesaret etmediği riskli bir olay.eline sağlık...
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor.
YanıtlaSilSevgiler...
PEMBİŞ PEMBİŞ NEFİSS GÖRÜNÜYORLAR.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM
KOCAMAN SEVGİLER
Bu güzel ve lezzetli tatlı Sevgili arkadaşım,.
YanıtlaSilmmmmmmmmmmmm
öpücük
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Dear friend, that was beautiful and tasty dessert.
mmmmmmmmmmmm
kiss
çok zahmetli amam harika olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilhayırlı cumalar canım sevgiler
YanıtlaSilselam canım bende çok beğendim ama hala yapamamıştım sanırım malzemeleri alır almaz deneyeceğim ellerine sağlık harika olmuş sevgilerle kal
YanıtlaSilcok lezzetli görünüyor hmmmmm... ellerine saglik. Valla bunu yapmak cesaret ister. cok basarili olmus.
YanıtlaSilsevgiler...
Nefis görünüyor,
YanıtlaSilellerine sağlık :)