19 Şubat 2009 Perşembe

MARSHMALLOW VE EV YAPIMI ETİ PUFLAR




önceleri misçilek ve ardındanda sevgili nino da gördüm

açıkçası ilk önce denemeyi pek gözüm yemedi

sonra hadi dedim bekle bekle olmayacak

sevgili ninodan tarifi aldım kolları sıvadım

burada uyulması gereken tek şey verilen ölçülere ve sürelere kesinlikle uyulmalı

ben marshmallov ların altına yuvarlak bisküviler hazırladım

sonra gıda boyası ile renklendirdiğim hindistan cevizine buladım

birkaçınıda deneme amaçlıu çikolata sosa buladım.oda harika oldu bende

korkmayın hemen deneyin
alt kat bisküviyi zencefilli düğme kurabiye tarifimle yaptım,yanlız zencefil eklemeden


MALZEMELER
21 gr toz jelatin veya 21 gr karsiligi

120 ml soguk su
400 gr cok ince cekilmis pudra sekeri (Siz robottan 3 kez cektiginiz sekeri kullanabilirsiniz)

160 ml (glikoz)

60 ml su
1 cay kasigi tuz
Varsa vanilya ekstresi ya da cubuk vanilya

Nisastali Karisim Icin
1 cay bardagi ince seker
1 cay bardagi nisasta
YAPILISI
Jelatini derin bir kabin icine alin ve soguk su ilavesi ile 10 dakika mikserle bembeyaz ve yogun kopuk olana kadar cirpin. Bu yogunlugu ve beyazligi mutlaka elde etmelisiniz. Cirpma surelerine cok dikkat edin ve aynen uygulayin. Yoksa basarisiz olursunuz. Kalin tabanli celik tencereye pudra sekerini, misir surubunu, suyu ve tuzu ilave edin, kar haline gelen jelatini de ekleyip, kisik ateste surekli karistirarak pisirmeye baslayin. Cubuk vanilya kullanacaksaniz simdi ekleyin. Karisim kaynamaya basladiginda, cubuk vanilyayi icinden alin. Karisim kaynamaya basladiktan sonra sure tutun ve tam 10 dakika sonra (ya da evde sivi olceriniz varsa derece 240 gosterdigi zaman) atesten alin. Karisim beyazdan krem rengine donmus ve biraz da yogunlasmis olacak. Karisimi derin bir kaseye aktarin.
Sicakken mikserle cirpmaya basliyoruz sekerimizi. 15 dakika cirpiyoruz ve renk yine beyaza donuyor. Hacmi ve yogunlugu artiyor.
Mikserle cirparken kaseyi de sabitlemeniz gerekiyor. Vanilya ekstresi kullanacaksaniz, simdi 3/4 cay kasigi kadar ilave edin ve iyice karistirin.
Artık sade haliyle hazir marshmallow seker.
.20 cm kare borcamin icini once ince bir tabaka firca ile yaglayin ve nisasta ile ince sekeri iyice karistirip, ayrisini yaglanmis borcama serpistirin ve sekeri bu karisimin uzerine dokup, duzleyin. Kalan nisastali karisimida sekerlerin uzerini ortecek sekilde serpistirin ve borcamin uzerini ortmeden buzdolabina kaldirin. 5-6 saat buzdolabinda bekletin
5-6 saat sonra sekerleriniz hazir, ister bicakla, ister mutfak makasiyla kesip servis yapin.
AFIYET OLSUN

19 yorum:

  1. Oy oy nefis görünüyor canım.üzerindeki pembişlere bayıldım.ellerine sağlık.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Canım harika görünüyor ellerine sağlık sen yapar
    sında olmazmı süpersin öptüm...

    YanıtlaSil
  3. ben hala yapmaya cesaret edemıyorum ama :) ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım...

    bende denemeye çalışmıştım ama görüntü başarılı ama tadı pek iyi değildi..tabiki ben özel olarak marhmallov yapmadım ona benzeyen bi şey kullanmıştım...

    eminim gerçek marshmallow ile daha güzel oluyordur..

    ellerine sağlık..harika görünüyor

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım bende denemek istiyorum bu lezzeti bende disalde görmüştüm...

    YanıtlaSil
  6. Tek kelime ila şahane canımcım. Ellerine sağlık. Yegenler için denenecek emin ol..Süpersin

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Nefis görünüyor Melisacığım.Ellerine sağlık.Öptüm.

    YanıtlaSil
  8. harika gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım......

    YanıtlaSil
  9. canim elcagizlarina saglik pek nefis gorunuyorlar mis gibi afiyet seker olsun

    YanıtlaSil
  10. çocukluğumu hatırlattın bana...fazla çeşit olmadığı için çok yerdik...yapılabilir olması çok güzel...ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  11. Vallahi tebrik ederim.Herkesin cesaret etmediği riskli bir olay.eline sağlık...

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. PEMBİŞ PEMBİŞ NEFİSS GÖRÜNÜYORLAR.
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM
    KOCAMAN SEVGİLER

    YanıtlaSil
  14. Bu güzel ve lezzetli tatlı Sevgili arkadaşım,.
    mmmmmmmmmmmm

    öpücük

    @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


    Dear friend, that was beautiful and tasty dessert.
    mmmmmmmmmmmm

    kiss

    YanıtlaSil
  15. çok zahmetli amam harika olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  16. hayırlı cumalar canım sevgiler

    YanıtlaSil
  17. selam canım bende çok beğendim ama hala yapamamıştım sanırım malzemeleri alır almaz deneyeceğim ellerine sağlık harika olmuş sevgilerle kal

    YanıtlaSil
  18. cok lezzetli görünüyor hmmmmm... ellerine saglik. Valla bunu yapmak cesaret ister. cok basarili olmus.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Nefis görünüyor,
    ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Hurma tatlisi