12 Ocak 2009 Pazartesi

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ=PIRASA SALATASI



30.TARİF
ADI:PIRASA SALATASI
GÖNDEREN:http://nurdaninmutfagi.blogcu.com/
ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.




Çok güzel bir salata , denemenizi tavsiye ederim...Bu salatamı P.D.Ç.S.E 33'e ev sahipliği yapan MUTFAK NOTLARI arkadaşımıza gönderiyorum.

Malzemeler:
1 kg. pırasa ( incelerinden)
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay bardağı pirinç
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 limon suyu ( isteğe göre daha fazla olabilir)
tuz
Maydonoz ve dereotu

Yapılışı:  Pırasalar ince ince halka şeklinde doğranır.Bir tencereye ayçiçek yağı konup, pırasalar eklenir ve kısık ateşte, arada bir karıştırarak yumuşayıncaya kadar pişirilir.( su konmadan).
Pirinçler, 1 çay bardağı sıcak su ile pişirilir.Pişen pirinçler süzgeçte yıkanır( nişastasının  gitmesi için).
Soğuyan pırasaya, pirinç eklenir.Zeytinyağ, sirke, limon suyu, dövülmüş sarımsak, tuz, doğranmış dereotu ve maydonoz ilave edilerek karıştırılır, servis tabağına konur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler