12 Ocak 2009 Pazartesi
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ=PIRASA SALATASI
30.TARİF
ADI:PIRASA SALATASI
GÖNDEREN:http://nurdaninmutfagi.blogcu.com/
ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
Çok güzel bir salata , denemenizi tavsiye ederim...Bu salatamı P.D.Ç.S.E 33'e ev sahipliği yapan MUTFAK NOTLARI arkadaşımıza gönderiyorum.
Malzemeler:
1 kg. pırasa ( incelerinden)
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay bardağı pirinç
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 limon suyu ( isteğe göre daha fazla olabilir)
tuz
Maydonoz ve dereotu
Yapılışı: Pırasalar ince ince halka şeklinde doğranır.Bir tencereye ayçiçek yağı konup, pırasalar eklenir ve kısık ateşte, arada bir karıştırarak yumuşayıncaya kadar pişirilir.( su konmadan).
Pirinçler, 1 çay bardağı sıcak su ile pişirilir.Pişen pirinçler süzgeçte yıkanır( nişastasının gitmesi için).
Soğuyan pırasaya, pirinç eklenir.Zeytinyağ, sirke, limon suyu, dövülmüş sarımsak, tuz, doğranmış dereotu ve maydonoz ilave edilerek karıştırılır, servis tabağına konur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Hurma tatlısı 3 su bardağı irmik 1 su bardağı un 100 gr tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ılık su 2 ...
-
1 yumurta 1 cay bardagi yoğurt 1 cay bardagi sut 1 cay bardagi sivi yağ 1,5 cay bardagi irmik 1,5 su bardagi un 2,5 cay kadis...
-
Bu böreğin özelliği içsiz olması kayınvalidemden öğrendim .kayınpederim gürcü ve onlara özgü bi börekmiş. malzemeler: 1su bardağı su 1 su...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim