48.TARİF
ADI:RULO PASTA
ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
Bu pastayı Yeni Yıl akşamı yaptım.Pandispanya tarifi Hünerli Müge ' den.
Tarifi arşivimde bulunması açısından tekrar yayınlıyorum.Orjinali için buraya tıklamanız yeterli.
Bu pastam Yoğurtlu Kakaolu pandispanya , içi böğürtlenli ceviz parçacıklı, kremasıda fildişi küvertür ve krema karışımıyla hazırladığım ganajdan.Üzerine Kakaolu küvertür ve krema karışımlı ganaj , hindistan cevizi serpildi ve şeker hamuruyla süslendi.
ayrıca bu pastayı PDÇE33 düzenleyen Sevgili Melisa' yaMutfak Notları na gönderiyorum kendisine kolaylıklar dilerim.
Tarifi arşivimde bulunması açısından tekrar yayınlıyorum.Orjinali için buraya tıklamanız yeterli.
Bu pastam Yoğurtlu Kakaolu pandispanya , içi böğürtlenli ceviz parçacıklı, kremasıda fildişi küvertür ve krema karışımıyla hazırladığım ganajdan.Üzerine Kakaolu küvertür ve krema karışımlı ganaj , hindistan cevizi serpildi ve şeker hamuruyla süslendi.
ayrıca bu pastayı PDÇE33 düzenleyen Sevgili Melisa' yaMutfak Notları na gönderiyorum kendisine kolaylıklar dilerim.
Yoğurtlu Kakaolu Pandispanya için Malzemeler
- 4 Adet Yumurta
- 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
- 3 Türk Kahvesi Fincanı Un
- 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
İç Kreması(Ganaj)
- 200 gr krema
- 200 gr fildişi küvertür
- Krema kalın tabanlı bir tencerede ısıtılır.İçine küvertür parçalanarak içine eklenir tahta bir kaşık yardımıyla çikolatalar tamamen eriyip pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırılır.
- Bögürtlen
- Ceviz parçaları
Süslemek için:
- Çikolatalı Ganaj
- hindistan cevizi
- Renkli Yenilebilir Parıltı Pulları
Yapılışı:
- Yumurta aklarını ve 2 kahve fincanı toz şekeri krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan 2 kahve fincanı toz şekeri ,kaynar su , sıvıyağı ve yoğurdu çırpın. - Toz malzemeleri birlikte eleyin karışımın içine ilave ederek elde spatula ile yavaş yavaş çırparak hamura toz malzemeleri yedirin
- Yağlı kağıt serdiğimiz normal boyuttaki fırın tepsimize hamuru dökün önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dk. pişirin.
- Pandispanyamız pişe duruken bizde ganajı hazırlıyoruz.Krema kalın tabanlı bir tencerede ısıtılır.İçine küvertür parçalanarak içine eklenir tahta bir kaşık yardımıyla çikolatalar tamamen eriyip pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırılır
- süre sonunda batırdığınız kürdan temiz çıkarsa veya eller hamura bastırınca kabarırısa pişmiş demektir.
- Fırından çıkarır çıkarmaz tepsi boyutundaki başka bir yağlı kağıdı hafif elinizle nemlendirin ve pandispanyamızın üzerine serip rulo halinde sıkmadan sarın 5 dk kadar beklediğinde ruloyu yavaşça açın içine hazırladığımız ganajı sürün ve böğürtlen ve ceviz parçaları ile süsleyerek tekrar rulo halinde sarın.
- Sardıktan sonra üzerine hazırladığımız çikolatalı ganajı sürün,üzerini hindistan cevizi serpiştirerek süsleyin süsleyin..
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim