13 Ocak 2009 Salı

33. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ =VANİLYA PUDİNGLİ ELMALI PASTA

70.TARİF
ADI:VANİLYA PUDİNGLİ ELMALI PASTA
GÖNDEREN:http://baharcicegi.blogspot.com/
ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

Elmanin bol oldugu su günlerde bende tart'ini ve pastasini yaptim.Vanilya pudingli elmali pastayi yiyen misafirlerdende tam not aldi.Tart tarifinide daha sonra ekleyecegim.
33 P:D:C:S etkinligine ev sahibesi Melissa arkadasimiza gönderiyorum daveti icin kendisine tesekkür ediyorum

250 gr un
100 gr tereyag veya margarin
80 gr seker
1 yumurta
1 cay kasigi kabartma tozu

ici icin
5 orta buyüklükte elma
2 paket vanilya pudingi
3/4 litre elma suyu veya süt
170 gr seker
1 paket vanilya sekeri
birkac damla limon suyu
100 gr iri badem kiriklari veya file badem
bir cay bardagi seker,tarcin

Oda isisindaki tereyaga yumurta seker ilave edilir cirpilir,un ve kabartma tozuda eklenir ve yogrulur orta sertlikte bir hamur elde edilir,30 dakika hamur dinlendirilir.
Vanilya pudingi 3/4 litre elma suyu veya süt, 170gr seker vanilya sekeriyle pisirilir.
Elmalarin kabuklari soyulur,küp küp dogranir limon suyuyla harmanlanir karamasini önlemek icin.Elmalari bir cay bardagi sekerle bir kac dakika pisirlir,tarcin ilave edilir.
hamur yaglanmis 24 cm kaliba elinizle bastirilirak veya merdaneyle acilarak yerlestirilir.catalla bir kac yerinden batirilir,önce elmali harc konur sonra sogumus vanilyali puding elmalarin üzerine yayilir.File bademler pudingin üzerine eklenir ve 180 derecede yaklasik 35, 40 dakika pisirlir,file bademlerin rengi cok kizarmadan firindan cikarilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Klima, Soğutma Uzmanından Alınır