13 Ocak 2009 Salı

33. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ TARİFLERİ =YAŞ PASTA


55.TARİF
ADI:YAŞ PASTA
GÖNDEREN:http://selvininmutfagi.blogcu.com/
ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

PDCS etkinliginin ev sahipligini yapan Mutfak Notlarina bu tarifimi yolluyor vede kendisine kolaylik diliyorum.

- 3 yumurta
- 1 su bardagi pudra sekeri
- 1,5 su bardagi un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya

Kremasi icin:
- 6 corba kasigi pudra sekeri
- 2 corba kasigi un
- 750 ml sut
- 1 paket vanilya
Ara malzeme:
- 1 yemek kasigi cilek veya visne receli
- 1/2 cay bardagi su
- 1 muz

Uzeri icin:
- Kirik çikolata

Yumurtalar ve seker karistirma kabinda mikserle 10-15 dakika cirpilir. Mikserin hizi yavastan hizliya dogru artirilmali. Ayrica yumurtalarin soguk olmamasina dikkat edilmeli. Cirpma islemi tamamlaninca, un, vanilya ve kabartma tozuda eklenip tekrar mikserle bir iki dakika çirpilir. Hazirlanan karisim pasta kalibina dokulur ve onceden 170 derecede isitilmis firinda pisirilir. 

Diger taraftan kremesi icin bir tencereye un konulup bir taraftan karistirlirken uzerine yavasca sut dokulur. Sekerde eklenip ocakta karistirilarak pisrilir. Kremanin ne ince nede cok kati olmamasina dikkat edilmelidir. Krema pistiktan sonra vanilya eklenip mikserle cirpilir.

Pisen pandispanya enlemesine ikiye bolunup ic kisimlari 1 yemek kasigi recelle sulandirilmis harcla islatilir. Ardindan krema surulup arzuya gore muz veya baska bir meyve, dovulmus ceviz veya findikla kaplanir. Pastanin iki parcasi ustuste konulup, uzeri ve etrafi krema ile kaplanir. Daha sonra kirilmis çikolata ile kenarlari ve uzeri suslenir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler