13 Ocak 2009 Salı

33. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ =YOĞURTLU PATATES SALATASI

65.TARİF
ADI:YOĞURTLU PATATES SALATASI
GÖNDEREN:http://annekizmutfaktayiz.blogspot.com/
ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.



Evdeki malzemelere göre uydurduğum bir salata. Patatese pancar turşusu, mor lahana gibi istediğiniz malzemeyi de ekleyebilirsiniz. Salatanın dilimlenmiş halini çekmek biraz geç aklıma geldi.


Malzemeler :
1 kg. patates
2 adet havuç
2 adet taze yeşil soğan
1 tutam dereotu
1 tutan maydanoz
3-4 adet kornişon turşu
3-4 adet közlenmiş kırmızı biber
1 kase yoğurt (süzme)
1 yemek kaşığı mayonez
2-3 diş ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
isteğe göre baharatlar ( karabiber, köri, kimyon)
1 yemek kaşığı zeytin yağı
yeterince tuz


Yapılışı :
Patatesler haşlanır. Kabukları soyulur, çatalla ezilerek püre haline getirilir. Tuz eklenip tatlandırılır ve dörde bölünür. Havuç rendelenerek sıvı yağda kavrulur. Patates püresinin bir kısmı havuç ile karıştırılır. Bir kısmına; kornişon turşu, maydanoz, dereotu, taze soğan incecik kıyılıp karıştırılır. Kalan patatesin yarısına minik doğranmış közlenmiş biber eklenir ve karıştırılır. Büyükçe bir kaseye streç film serilir. Sırasıyla; havuçlu patates, yeşillik eklenmiş patates ve son olarak kırmızı biberin eklendiği patates yerleştirilip, sıkıca bastırılır. Buzdolabında bir süre bekletilir.
Kalan patatese; salça, kırmızı toz biber, zeytin yağı, ezilmiş sarımsak ve isteğe göre baharatlar eklenerek karıştırılır. Hazırlanan renkli püreye havuç şekli verilip, daha doğal görünmesi için bıçakla enine doğru çizgiler yapılır. Maydanoz ya da dereotu ile sap kısımları yapılır.
Buzdolabında bekleyen salata servis tabağına ters çevrilip, streç film çıkarılır. Yoğurt, mayonez ve ezilmiş sarımsak karıştırılarak salatanın üzerine dökülür. Havuç görünümlü patates püresi ile süslenerek servis yapılır.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler