17 Eylül 2008 Çarşamba

SOSLU DANA ROSTO




İFTARLARINIZA PİLAVIN YANINA SUNABİLECEĞİNİZ BİR YEMEK NE DERSİNİZ





MALZEMELER
750 gr dana eti (kemiksiz but) Pul biber Tuz Karabiber 1 soğan 5-6 adet havuç 1 - 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çorba kaşığı kekik 300 ml et suyu yoksa normal suBir tutam tozşeker 1 çorba kaşığı tane karabiber 150 gr süt kreması


HAZIRLANIŞI
Eti temizleyin. Pul biber, tuz ve karabiber ile ovun. Soğanı soyun. Havuçları yıkayıp kabuklarını soyun.
. Soğan ve 1 havucu doğrayın. Sıvıyağı bir tavada kızdırın ve eti kızartın.
Sebzeleri ete ilave edip karıştırarak kavurun. Kekik ve et suyunu da ekleyin. Rostoyu orta dereceli ateşte, üstü kapalı olarak 1 saat pişirin.
Rostoyu tencereden alıp soğumayacak şekilde bekletin. Sosunu bir süzgeçten geçirip küçük bir tencereye aktarın. Süt kremasına karabiber tanelerini ilave edip bir taşım pişirin. Eti ince ince dilimleyip havuç ve sosla birlikte servis yapın.

afiyetler olsun
tarifimizi iftar bereketine gönderdik

2 yorum:

  1. canım bu güzel tariflerin için çok teşekkürler ellerine sağlık.hepsi yayında.başka tariflerinide bekliyorum sevgiler canım sofran bereketli olsun.

    YanıtlaSil
  2. melisa ben rosto pişirmeye cesaret edemıyorum.fırınım keki bile ıkına ıkına pişiriyorken:( zaten makına konusunda cok nasıpsızım ayrı bır konu:)

    ellerıne saglık ıznınle not alıyorum..forumada ekledınmı bu tarıfı?

    sevgılerımle..

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler