16 Eylül 2008 Salı

SALAMLI PATATES ÇANAKLARI



tarifimi İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİNE GÖNDERİYORUMM

MALZEMELER
4-5adat haşlanmış patates
yarım demet maydonoz ve dereotu
tuz
1kase yoğurt
2yemek kaşığı mayonez
1diş sarımsak
salam dilimleri pulbiber
HAZIRLANIŞI:
patatesleri ezip tuzla tatlandırıyoruz
içine minik doğradığımız yeşilliğin bi kısmını atıp yoğuruyoruz
yumurta kadar parçalar alıp yuvarlıyoruz.kalan yeşilliğe bulayı ortasına parmağımızla basarak bi havuz oluşturuyoruz
ortasına yoğurt+mayonez ve sarımsak rendesini karıştırıp eşit şekilde pay ediyoruz.en son üstlerine salamları şerit halinde kesip yerleştiriyoruz .pul biber veya nane serpip srvis ediyoruz
afiyetler olsunnn




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler